Fenomenele meteo periculoase vor fi gestionate centralizat la nivelul județului SuceavaActualitate

Fenomenele meteo periculoase vor fi gestionate centralizat la nivelul județului Suceava

       Accesări: 823

În urma numeroaselor avertizări de fenomene meteo periculoase, din ultima perioadă, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava s-a activat pe timpul valabilității acestora Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei.

Din această structură fac parte reprezentanţi ai pompierilor militari, prefecturii, poliţiei, jandarmeriei şi ai Sistemului de Gospodărire a Apelor (S.G.A.).

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, sublocotenentul Alin Găleată, a transmis că dispeceratul comun ISU-SAJ a informat imediat toate primăriile de pe raza judeţului, cu privire la atenţionările emise.

În paralel, s-au pregătit tehnica şi mijloacele de intervenţie la nivelul fiecărei subunităţi de salvatori din judeţ, iar dacă va fi cazul, se va crește și capacitatea operațională, pentru asigurarea misiunilor specifice.

Zonele critice din județ vor fi în permanent monitorizate de către comisii mixte constituite din pompieri militari, reprezentanți ai unităților administrativ teritoriale și lucrători S.G.A.

În această dimineață, meteorologii au prelungit până joi, 6 iunie, la ora 23, informarea meteorologică în vigoare.

Astfel, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în toate regiunile.

Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…40 l/mp.

Foto – Arhivă

ȘTIRI