Federaţia SANITAS a demarat acţiuni revendicative la nivel naţionalSănătate

Federaţia SANITAS a demarat acţiuni revendicative la nivel naţional

       Accesări: 203

Federaţia SANITAS a anunţat pentru ziua de marţi, 20 septembrie 2016, o acţiune de pichetare în faţa Ministerului Muncii. Acţiunea este programată să înceapă la ora 11, pe durata a două ore.

Pe data de 15 septembrie, Federaţia SANITAS din România a avut programată ședința Consiliului Național lărgit la care au participat și reprezentanții unităților din asistenţă socială din 20 de județe, iar invitaţi au fost miniștrii Dragoș Pâslaru – Ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice și Vlad Voiculescu – Ministrul Sănătății.
Discuţiile s-au axat pe inechităţile create de OUG 20 și 43/2016 și solicitările susținute de Federaţia SANITAS vis-a-vis de acestea (introducerea tuturor categoriilor de salariați omise – personalul TESA, salariaţii din DSP-uri, cei din medicina şcolară şi creşe, angajaţii din asistenţa socială, corectarea grilelor de salarizare, aducerea sporurilor la nivelul anului 2016, etc).
Chiar dacă au recunoscut problemele semnalate şi necesitatea rezolvării acestora, cei doi miniştri au afirmat că timpul scurt și constrângerile bugetare nu le permit să facă promisiuni ferme.
Consiliul Național SANITAS a hotărât un program de acţiuni revendicative, care au debutat la începutul acestei, când  toate organizaţiile SANITAS au demarat strângerea de semnături pentru declanşarea conflictelor de muncă;
Începând cu 20 septembrie, în fiecare zi de marţi va fi pichetată câte o instituţie a statului în cadrul acţiunii  “Marţea SANITAS”. În data de 12 octombrie se va desfăşura o grevă de tip japonez cu purtarea de banderole, urmată pe data de 19 octombrie de o grevă de avertisment cu încetarea activităţii timp de 2 ore, în intervalul orar 8.oo – 10.oo. În data de 31 octombrie se va declanşa greva generală.

foto – Sindicatul SANITAS Suceava

Imprumutul Promotional de Sarbatori

ȘTIRI