Federația Română de Atletism și Primăria Fălticeni invită copiii în lumea sportului prin proiectul „România 100 Fălticeni”Exclusiv

Federația Română de Atletism și Primăria Fălticeni invită copiii în lumea sportului prin proiectul „România 100 Fălticeni”

       Accesări: 178

Se caută viitoare talente în sport. Primăria Fălticeni și Federația Română de Atletism au convenit să încheie un parteneriat care urmărește atragerea copiilor spre activitățile care îi pregătesc pe aceștia pentru performanță. În primă instanță, elevii din clasele primare, cu vârsta între 6 și 8 ani sunt invitați să practice alergatul într-o competiție locală ce va avea loc miercuri.

Aceștia se vro întrece la Sala de sport „Gabriel Udișteanu”, aflată în apropierea Bazei de agrement „Nada Florilor”.

Întrecerea face parte din proiectul „România 100 Fălticeni” care are menirea de a descoperi noi talente din atletism și inițierea începătorilor în acest sport de masă. Documentul a fost semnat la sfârșitul săptămânii trecute de primarul Cătălin Coman, Laura Pazari, directorul de marketing al FRA, și profesorul Alin Findanis, antrenorul CSS „Nicu Gane”.

Alegerea făcută de Federația Română de Atletism nu este deloc întâmplătoare. Cea mai nouă campioană națională la atletism, la secțiunea juniori, este o elevă în vârstă de 9 ani, din Fălticeni.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Concursul de mâine, 28 noiembrie, ce își propune să promoveze acest sport în rândul celor mici, va alinia la start băieți și fete, de la cele patru școli gimnaziale din municipiu.

„Obiectivul principal este de a crea plăcerea de a alerga, de a simți efortul fizic nu numai ca o corvoadă, ci și prin valențe sale formative. Atletismul excelează la acest capitol!”, a explicat profesorul Alin Findanis. „Ar fi bine ca părinții să ne sprijine, noi sperăm că va fi așa, în ideea în care supertehnologizarea vieții cotidiene a intrat foarte puternic în rândul copiilor. Încercăm să-i scoatem de la telefoane mobile și laptopuri și să-i aducem spre activitatea sportivă și, de ce nu, de depistare a talentelor.”

Partenerul care dă greutate acestui proiect „România 100 Fălticeni” este, fără îndoială, Federația Română de Atletism.

Directorul de marketing Laura Pazari susține că la Fălticeni a găsit colaboratori care au sprijinit proiectul și l-au făcut să devină și mai important.

„Acest proiect s-a concretizat mult mai mult decât ne așteptam. El a fost finanțat pentru asociații județene și cluburi sportive, prin Ministerul Tineretului și Sportului.”, ne-a declarat Laura Pazari. „Concursul pune un test în fața organizatorilor de cluburi sportive. Mulțumim Primăriei care a susținut mai consistent proiectul nostru. Au fost alături de noi și sponsori locali.”

CSS „Nicu Gane” este al treilea club de atletism din România care primește finanțare în prima etapă a proiectului.

Următoarea etapă se va desfășura în anul 2019.

Aceasta este prima competiție de alergare destinată descoperirii de noi talente și inițierii în atletism desfășurată la Fălticeni.

„Ne bucură faptul că Federația Română de Atletism acordă importanța care, fără falsă modestie, Fălticeniul o merită prin prisma rezultatelor sportive. Având în vedere că, în ultimii ani, atletismul este un sport privilegiat la Fălticeni.”, susține primarul Cătălin Coman. „Colegul meu Alin Findanis pregătește grupe de copii și juniori cu rezultate deosebite pe plan național și internațional. Fălticeniul este o zonă nesecată de talente și consider că este o mare oportunitate acest concurs și proiect. Mulțumesc Federației Române de Atletism care și-a îndreptat atenția și către Fălticeni. Poate din cei 100 de copii nu vor fi 100 de campioni, dar vor fi 100 de copii sănătoși și cred că fiecare părinte își dorește acest lucru.”

Edilul municipiului Fălticeni le adresează părinților îndemnul de a-i susține pe copii să practice un sport, iar în ceea ce privește atletismul, Cătălin Coman l-a descris ca pe un sport cu efecte benefice pe plan fizic și psihic.

La concurs vor participa 100 de copii, elevi din clasele pregătitoare, a întâia și a doua.

Reprezentantul FRA susține că premiile sunt consistente. Spre exemplu, ocupantul primului loc va fi răsplătit un premiu de 500 lei (în produse). Toți concurenții vor primi diplome de participare, medalii și pachete din partea organizatorilor.

Printre sponsorii care au sprijinit prima etapă din proiectul „România 100 Fălticeni” se numără Romfour, Rogelya, Oleea, La Teo, Blue Gym și Florăria Vis.

ȘTIRI