Federația Rusă și-a comemorat soldaţii înmormântați la FălticeniLocal

Federația Rusă și-a comemorat soldaţii înmormântați la Fălticeni

       Accesări: 88

Ambasada Federaţiei Ruse la Bucureşti şi Comunitatea Ruşilor Lipoveni din România, cu sprijinul Primăriei Fălticeni, au organizat în această dimineaţă un eveniment comemorativ în Cimitirul Eroilor Sovietici din Fălticeni.

Evenimentul a marcat împlinirea a 70 de ani de la eliberarea teritoriului românesc de sub ocupaţia fascistă, lupte în care armata sovietică a fost alături de armata română.

Au depus coroane de flori: Ambasada Rusiei (reprezentată de Andrei Lanchikov – şeful secţiei consulare şi Dimitri Coşunov – secretar II), Comunitatea Ruşilor Lipoveni din România (directorul executiv Silviu Feodor), Comunitatea Ruşilor Lipoveni din Fălticeni (preşedinta Paula Radion). Primăria Fălticeni a fost reprezentată de directorul general Paul Buhlea.

Oficialul Federaţiei Ruse în România a înmânat cu această ocazie o diplomă Colegiului Tehnic „Mihai Băcescu” pentru implicarea în activităţile Comunităţii Ruşilor Lipoveni.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Ambasada Federaţiei Ruse organizează în această perioadă comemorări în toate localităţile româneşti în care există cimitire ale eroilor sovietici.

ȘTIRI