Procurorii afirmă că fata valutistului din Fălticeni este suspectă de uciderea propriului tată Viorel AcîrnăreseiActualitate

Procurorii afirmă că fata valutistului din Fălticeni este suspectă de uciderea propriului tată Viorel Acîrnăresei

       Accesări: 2091

Ies la lumină primele detalii oficiale în cazul crimei de la Fălticeni. Valutistul Viorel Acîrnăresei a fost ucis cu sânge rece în propria locuință, acesta fiind descoperit ieri seară de Marian Acîrnăresei, fratele său mai mare. După cercetările efectuate la fața locului și audierile de la sediul Poliției, anchetatorii au deja un prim suspect în acest caz.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava spun că suspect al crimei este chiar fiica cea mică a valutistului. Fata este minoră și are 17 ani.

„Suspectă în cauză este fiica victimei.”, ne-a declarat Maria Ciornei, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava. „Minora, în vârstă de 17 ani, este suspectă pentru violență în familie, raportată la infracțiunea de omor. În urma unui conflict spontan, pe fondul unor afecțiuni psihotice severe, episodice, ale fetei, minora a exercitat repetate acte de violență de intensitate ridicată asupra tatălui ei, aplicându-i multiple lovituri.”

Anchetatorii au stabilit că loviturile au fost aplicate atât în zona corpului cât și în zona capului, în zone vitale, cu instrumente apte de a produce moartea.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, instrumentele crimei sunt un corp tăietor despicător (toporișcă) și un alt obiect tăietor înțepător (cuțit).

În urma loviturilor aplicate s-a produs la scurt timp decesul victimei.

Crima s-a petrecut între 8 și 10 noiembrie, anchetatorii urmând să stabilească cu exactitate data la care s-a petrecut fapta.

Minora a fost audiată în această seară la sediul Parchetului din Suceava.

Fata de 17 ani a fost găsită ieri seară, în jurul orei 20, în incinta Clubului VIP din Fălticeni. Ușile erau blocate, iar polițiștii au cerut ajutorul trupelor speciale ale IPJ Suceava pentru a putea fi scoasă din interiorul localului, în condițiile în care ușile erau păzite de un câine lup.

Ea și-a petrecut noaptea trecută la Secția de Pediatrie din cadrul Spitalului Municipal Fălticeni, fiind păzită tot timpul de un polițist.

Procurorul de caz a solicitat pe 11 noiembrie instanței, instituirea măsurii de siguranță a internării medicale pentru minora suspectă, în vederea efectuării expertizei psihiatrice. Judecătorul Tribunalului Suceava a dispus în sâmbătă seară măsura internării medicale pentru fiica valutistului Viorel AcÎrnăresei.

ȘTIRI