Farmacista Maria Lungu intră în lumea picturii la 64 de ani: Două vernisaje și peste 100 de tablouri realizate în câteva luniLocal

Farmacista Maria Lungu intră în lumea picturii la 64 de ani: Două vernisaje și peste 100 de tablouri realizate în câteva luni

       Accesări: 2096

Orașul de pe Șomuz este un loc al oamenilor talentați. Alături maeștrii penelului Ninel Șoldănescu și Alexandros Pintilii Karciucas, în tagma pictorilor pătrunde o farmacistă. Chiar dacă are 64 de ani și este la început de drum, Maria Lungu știe ce vrea să facă la pensie.

Dedică mare parte din timpul liber unei pasiuni care mocnește din copilărie. Pictează de câteva luni, aproape zilnic, și caută să așeze pe pânză tot ceea îi este drag sufletului.

Maria Lungu a dezvăluit publicului ultimele sale creații la expoziția organizată pe 1 noiembrie la Muzeul Apelor „Mihai Băcescu”.

Aproximativ 50 de persoane au luat parte la vernisajul prezentat de profesoara Mihaela Ceică, în timp ce criticul de artă Delia Leizeriuc a vorbit despre stările de suflet pe care le proiectează tablourile unui pictor începător, dar cu har.

Vizibil emoționată și deopotrivă încântată să vorbească publicului, Maria Lungu a transmis, în câteva cuvinte simple, dorința de a continua să picteze cu aceeași ardoare.

Expoziția personală cuprinde 50 de tablouri noi, realizate în doar câteva luni. Suita de creații include subiecte dragi autoarei: flori, peisaje și portrete care încântă ochiul, dând sentimentul de pace și liniște interioară.

Toate tablourile au fost realizate acasă, în camera unde farmacista stă zi de zi.

Și pentru că vrea să facă lucrurile ca la carte, Maria Lungu și-a încropit și un atelier, tot la ea acasă. Ambiția și dorința de cunoaștere i-au condus pașii spre o instituție cu orientare vocațională.

Maria Lungu este, la cei 64 de ani, elev al Școlii de Artă „Ion Irimescu” din Suceava, unde va deprinde tehnicile de pictură.

Până în prezent, farmacista pictor are două vernisaje și peste 100 de tablouri, toate pictate în ulei. Unele creații au ajuns la prieteni, altele au fost vândute.

După cum singură mărturisește, Maria Lungu are un plan îndrăzneț încă de la debut: să picteze până când inspirația și puterea personală îi vor spune pas.

ȘTIRI