Fără permis de conducere un bărbat din Râșca s-a urcat la volan cu alcoolemie de 1,58Rural

Fără permis de conducere un bărbat din Râșca s-a urcat la volan cu alcoolemie de 1,58

       Accesări: 2006

Inspectoratul de Poliție al Județului Suceava mediatizează zilnic cazuri de persoane inconștiente, care nu se feresc să conducă autovehicule pe drumurile publice, fără să dețină permise de conducere și, la fel de grav, în stare de ebrietate.

Trei astfel de cazuri au fost depistate, în interval de câteva ore, în zonele Fălticeni și Suceava.

Marți, 3 octombrie, după ora 17, o patrulă din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei a oprit pentru control, pe DC Buda, în comuna Râșca, autoutilitara condusă de un localnic de 44 de ani.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,58 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Potrivit polițiștilor, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, s-a constatat că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului” şi „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.

În aceeași zi, un sucevean a fost oprit în trafic pentru că rula cu viteza de 103 km/h pe raza orașului Salcea. În cazul său, aparatul etilotest a arătat o alcoolemie de 1,32 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un alt conducător auto, prieten cu paharul, s-a oprit cu mașina, aproape de miezul nopții, într-un gard din municipiul Suceava.

Și în acest caz, aparatul etilotest a arătat că șoferul, în vârstă de 25 de ani, se afla sub influenţa băuturilor alcoolice (0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat). Tânărul a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

ȘTIRI