Fără permis de conducere și băut la volanul unei mașini furate care transporta 11 persoaneReligie

Fără permis de conducere și băut la volanul unei mașini furate care transporta 11 persoane

       Accesări: 1497

În această dimineaţă, o patrulă de poliţie a identificat în trafic un şofer băut, fără permis de conducere, care transporta 11 persoane cu o mașină furată.

Era ora 01.40, a nopții de miercuri spre joi, când o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control, pe DN 2E, pe raza comunei Horodnic de Sus, autoturismul condus de un bărbat de 32 de ani din județul Vâlcea, în care se aflau 11 persoane, deși capacitatea vehiculului era de 5 locuri.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,27 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma verificării permisului de conducere eliberat de autoritățile ucrainene și prezentat de conducătorul auto, polițiștii au identificat o serie de  neconcordanțe. În urma verificărilor  s-a constatat faptul că, bărbatul de 32 de ani nu posedă permis de conducere auto eliberat de către autoritățile din România și nici pașaport, document necesar în vederea trecerii frontierei în statul Ucraina, sau permis de rezidență.

Din cercetări, polițiștii au mai stabilit că, în jurul orei 23.30, bărbatul ar fi sustras autoturismul din curtea locuinței unui bărbat din comuna Voitinel, unde locuiește fără forme legale, după care, s-ar fi deplasat în municipiul Rădăuți. De aici a luat cele 11 persoane pe care trebuia să le transporte la domiciliile lor din comunele Horodnic de Sus și Voitinel.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „furt în scop de folosință”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”,  „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, complicitate la „fals material în înscrisuri oficiale”, „uz de fals” și „fals material în înscrisuri oficiale”, ce va fi soluționat procedural.

Totodată, pentru faptul că, transporta în autovehicul mai multe persoane decât numărul de locuri stabilit în certificatul de înmatriculare (+7 persoane), bărbatul de 32 de ani a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 1.160 de lei.

Cu o zi mai devreme, poliţiştii au sancţionat un tânăr cu amenzi în valoare de aproape 10.000 lei şi i-au suspendat dreptul de a conduce vehicule pentru 300 de zile.

ȘTIRI