Fântâna arteziană dă culoare Pieței ”Mihail Sadoveanu”Local

Fântâna arteziană dă culoare Pieței ”Mihail Sadoveanu”

       Accesări: 2033

Modernizată după ani buni, timp în care era utilizată doar câteva zile pe timp de vară. Fântâna arteziană din Piața ”Mihail Sadoveanu” este din nou funcțională în urma unor lucrări de reparații capitale. Revizuit estetic, tehnic și structural, obiectivul amplasat în fața Bisericii Adormirii înfrumusețează zona unde converg șase străzi din Fălticeni.

Spre diferență de vechea fântână, cea nouă se remarcă prin sistemul de iluminare cu spoturi subacvatice care dau culoare la propriu Pieței ”Mihail Sadoveanu”.

Aspectul exterior este schimbat prin aplicare de beton amprentat, în timp ce bazinele de apă sunt vopsite în alb, cu un material hidroizolant.

Opt nuanțe de culori calde și reci ”îmbracă” jeturile de apă și păpădia din material inoxidabil.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

60 de metri cubi de apă sunt recirculați constant printr-un sistem nou de țevi cu ajutorul unor pompe controlate electronic. Pentru controlul depunerilor de calcar, apa din bazine este tratată cu pastile anticalcar.

”Este un proiect la care țin foarte mult și, de asemenea, la care fălticenenii știu țin foarte mult pentru că fântâna arteziană din Piața Mihail Sadoveanu este un simbol al orașului.”, declară primarul Cătălin Coman. ”Timp de foarte multă vreme nu a prezentat importanță. Cetățenii din această zonă și nu numai au vrut să o vadă funcțională.”

Șeful administrației locale explică faptul că la momentul de față obiectivul se află la o fază de recepție intermediară. Lucrările sunt finalizate în proporție de peste 95%. Câteva elemente urmează să mai fie montate la partea de iluminat.

Fântâna este în probe pentru 3 – 4 zile.

”Vreau să fac mențiunea că tot ceea ce înseamnă pompe, duze și aparatură este în totalitate nouă. Echipamentele au costat cel mai mult în acest proiect.”, susține primarul municipiului Fălticeni. ”Garanția pentru pompe și instalații este de 24 de luni. Jocurile de apă și de lumini respectă un algoritm stabilit prin intermediul unui program electronic.”

Programul de funcționare, pe perioada verii, va fi între orele 7 – 23.

Pornirea și oprirea fântânii arteziene se fac printr-un program electronic. Proiectul este realizat de firma clujeană Fountain Design, iar lucrările de modernizare au fost executate de operatorul local Full Confort.