Fanfara „Flori de pe Șomuz” din Bunești i-a încântat pe vizitatorii prezenți la Târgul Internațional GaudeamusRural

Fanfara „Flori de pe Șomuz” din Bunești i-a încântat pe vizitatorii prezenți la Târgul Internațional Gaudeamus

       Accesări: 1094

Literatura și muzica s-au împletit armonios la cel important salon de carte din România. Târgul Internațional Gaudeamus de la București a reunit, la sfârșitul săptămânii trecute, cele mai importante edituri din țară şi străinătate care și-au prezentat oferta în materie de publicaţii. La ediția centenară au participat, pentru partea arttistică, trei formații care au adus în Capitală muzica veche din satul românesc.

Invitați la acest eveniment au fost și membrii Fanfarei „Flori de pe Șomuz” din Bunești.

Formația condusă de Ioan Ștefan i-a încântat pe vizitatorii de la platoul Romexpo cu două spectacole. Primul a fost susținut la deschiderea evenimentului.

„Am venit la București la invitația domnului Marian Lupașcu. Este un vechi amic de-al nostru. Pentru noi a fost o plăcere să aducem cântecul vechi la Târgul Gaudeamus.”, ne-a declarat Ioan Ștefan. „Suntem onorați de invitație, ținând cont de amploarea și importanța acestei expoziții internaționale de carte.”

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Sâmbătă și duminică, buneștenii au oferit publicului două reprize muzicale pe cinste.

Ei au readus în atenție cântările din vremea Marelui Război și Marii Uniri. Cântecele de fanfară au recreat atmosfera care i-a însuflețit pe ostașii din tranșee și delegații la Marea Adunare Națională de la Alba Iulia.

Repertoriul Fanfarei „Flori de pe Șomuz” a inclus cântece din vatra satului, cântece de nuntă și voie bună, dar și melodii patriotice în ton cu anul festiv dedicat Centenarului Marii Uniri.

Programul muzical a fost completat în aceste zile de altă formație din Suceava. Binecunoscuta Fanfară „Trandafirul” de la Calafindești a susținut la rândul ei două reprezentanții.

La Romexpo au mai fost prezente Fanfara „Transilvania” și trupa Dani Motocea Band.

Fiecare formație a cântat aproximativ 30 de minute la fiecare spectacol.

Târgul Internațional Gaudeamus s-a desfășurat între 14 și 18 noiembrie, ediția a 25-a fiind considerată un succes, majoritatea editurilor participante anunţând cifre de vânzări care au depășit evenimentele anterioare de gen.

Ediţia aniversară, eveniment organizat de Radio România, a inclus peste 900 de lansări, prezentări de carte şi dezbateri, susţinute de cei mai cunoscuţi scriitori români ai momentului.

Potrivit organizatorilor peste 125.000 de vizitatori care au trecut pragul Romexpo în cele cinci zile ale salonului de carte.

ȘTIRI