Fanbook Fălticeni reunește copiii iubitori de lectură la Colegiul Național “Nicu Gane”Cultură

Fanbook Fălticeni reunește copiii iubitori de lectură la Colegiul Național “Nicu Gane”

       Accesări: 394

A treia activitate a proiectului Fanbook continuă la Colegiul Național “Nicu Gane”, duminică, 12 februarie 2017, de la ora 12.00.

Proiectul, demarat la Fălticeni în ultima parte a anului 2016, este realizat în colaborare cu Asociația Dăruiește Viața București și se desfășoară în parteneriat cu școlie din Fălticeni.

La întâlnirea din această lună, membrii Fanbook Fălticeni dezbate cartea “Cititorul din peșteră” de Rui Zink.

Împreună cu profesorii coordonatori și ajutați de scriitoarea Mioara Gafencu copiii vor discuta, vor analiza și vor înțelege textul  folosind citate din text și jocuri de înțelegere a cuvintelor,.  Apoi copiii vor intra în lumea imaginației și artei și folosindu-se de toate simbolurile din carte. Picturile vor avea ca temă principală “Harta călătoriei”.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Organizatorii au precizat că importanța lecturii este evidentă și mereu actuală. Lectura este un instrument care dezvoltă posibilitatea de comunicare, făcându-se ecoul capacităților de gândire și limbaj.

Pentru că lectura necesită nu numai îndrumare, ci și stimularea copiilor, avem ca invitat de onoare pe doamna profesor Mioara Gafencu. Doamna profesor îi va ajuta pe copii să înțeleagă importanța lecturii în educația lor, să stârnească interesul  și gustul pentru literatură care “ar putea fi un mijloc de alimentare spirituală continuă, nu numai un instrument de informație sau de contemplație.”(Mircea  Eliade)

„Cartea este un ospăț al gândurilor la care oricine este poftit.” Dacă vom ști să trezim interesul elevilor noștri pentru citit, dacă vom îndruma, verifica și stimula în acest scop, vom crește generații care vor simți o „sete” permanentă pentru citit, pentru cunoaștere, pentru lărgirea orizontului lor cultural-artistic, ceea ce se va răsfrânge pozitiv asupra vieții și activității lor.

ȘTIRI