Familia Regală l-a invitat pe profesorul Marcel Porof la ceremonia acordării distincției Crucea Casei RegaleActualitate

Familia Regală l-a invitat pe profesorul Marcel Porof la ceremonia acordării distincției Crucea Casei Regale

       Accesări: 72

profesor-marcel-porof

EXCLUSIV!

Un moment încărcat de emoție. Câțiva profesori de geografie care predau în mediul preuniversitar și universitar, au avut deosebita onoare de a fi oaspeții Principesei Maria și Principelui Radu, cu prilejul unei festivități jubiliare. Familia Regală și-a propus să marcheze la Castelul Peleș, într-un mod aparte, cei 140 de ani de la înființarea Societății Române de Geografie.

Oaspeții au fost 15 profesori de excepție care au avut onoarea de a participa la unul din cele trei ceremoniale de decorare desfășurat anual, cu ocazii speciale. Aceștia au vizitat castelul regal și au asistat la un concert.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Printre invitați s-a numărat și profesorul doctor Marcel Porof, de la Colegiul Național ”Nicu Gane”, singurul reprezentant al județului Suceava în delegația oficială.

„Este ceva unic și în același timp emoționant. Nu ai oricând ocazia să fii în prezența Familiei Regale.”, ne-a declarat profesorul doctor Marcel Porof. ”Împreună cu mai mulți colegi din țară am fost invitați la acest eveniment cu adevărat deosebit. Am onorat și impresionat. Programul nostru a inclus o vizită la Castelul Peleș, după care a urmat momentul decorării și un concert.”

Ceremonia s-a desfășurat în această după-amiază, începând cu ora 16. La ceas aniversar Societatea Română de Geografie a primit Crucea Casei Regale din România, distincția fiind înmânată profesorului doctor universitat Mihai Ielenicz. Decorarea a fost urmată de un concert în Sala de Muzică.

Oaspeții au avut de respectat un program foarte strict cu privire la ceremonial și regulile de conduită.

Societatea Română de Geografie a fost fondată în 1875 sub denumirea Societatea Română Regală de Geografie. Aceasta și-a
propus să reunească cercetătorii și specialiștii români din domeniul geografiei, după modelul societăților științifice occidentale, care contribuit la punerea bazelor instituționale ale cercetării și învățământului geografic din țara noastră.

Rudy Hödl

ȘTIRI