Fălticeniul va găzdui Salonul de Primăvară-vară al artiştilor plastici amatori din judeţul SuceavaCultură

Fălticeniul va găzdui Salonul de Primăvară-vară al artiştilor plastici amatori din judeţul Suceava

       Accesări: 323

Miercuri, 9 august 2017, la ora 17.00, Sala „Pictor Aurel Băeşu” a Muzeului de Artă „Ion Irimescu” din Fălticeni va găzdui vernisajul expoziţiei „Salonul de Primăvară-Vară al artiştilor plastici amatori din judeţul Suceava”.

Expoziția reuneşte lucrările mai multor artişti vizuali din judeţul Suceava. Între expozanți se vor afla și trei fălticeneni: Liviana Pînzaru, Rodica Spiridon şi Gabriel Todică.

Despre lucrări și autorii lor, despre conceptul care a stat la baza realizării acestei expoziţii şi despre vibraţia vizuală va vorbi maestrul grafician Mihai Pînzaru PIM.

La vernisaj va participa și profesorul universitar Nicolae Maxim, care va susține un recital de flaut.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

“Expoziţia de faţă are ca principal scop promovarea culturii şi a frumosului din artele vizuale, autorii fiind pictori amatori ce au o prezenţă constantă în saloanele de profil, girate de Centrul Cultural „Bucovina”, dovedind un nivel ridicat al calităţii artistice. Este o expoziţie itinerantă, găzduită succesiv de mai multe oraşe sucevene pe perioada sezonului cald, oraşul de pe Şomuz fiind la prima sa găzduire”, ne-au informat organizatorii.

Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Suceava, împreună cu Centrul Cultural „Bucovina”, Primăria Municipiului Fălticeni şi Muzeul de Artă „Ion Irimescu” din Fălticeni.

ȘTIRI