Fălticeniul găzduiește expoziția de artă plastică “Dascăl și artist”Cultură

Fălticeniul găzduiește expoziția de artă plastică “Dascăl și artist”

       Accesări: 593

Sala “Pictor Aurel Băeșu” din incinta Muzeului de Artă “Ion Irimescu” a găzduit, în seara zilei de vineri, 25 mai 2018, vernisajul expoziției de pictură “Dascăl și artist”.

Expoziția reunește peste 70 de tablouri aparținând unor profesori de arte plastice și educație plastică din județul Suceava, dar și elevilor acestora.

La vernisaj au participat profesori expozanți, inspectorul școlar pentru arte, prof. Loredana Mihaela Ceică (în calitate de curator), dar și criticul de artă Delia Ioana Leizeriuc.

De pregătirea expoziției s-au ocupat, pe plan local, pictorul fălticenean Ninel Ioan Șoldănescu și profesoara Maria Luncănița.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

“Această expoziție o desfășurăm de cinci ani încoace prin tot județul Suceava. Este o expoziție itinerantă a profesorilor de arte plastice din județul Suceava. A poposit la Gura Humorului, la Rădăuți, la Muzeul Lemnului din Câmpulung Moldovenesc, și astăzi iată-ne la Muzeul Ion Irimescu.

Pentru noi este o onoare să ne aflăm în acest spațiu generos, pentru că lucrările reunite astăzi în această expoziție sunt într-un număr impresionant. Expun pe simeze 25 de profesori de arte plastice și educație plastică. Ne bucurăm că de la o expoziție la alta suntem din ce în ce mai mulți, înseamnă că manifestul nostru de a ne reuni cu toții într-un demers artistic este reușit.

În această expoziție am ales să aducem și lucrări ale copiilor noștri, pe care noi îi îndrumăm la clasă, pentru că, pe lângă faptul că suntem artiști plastici cu studii superioare, suntem și profesori de educație plastică sau arte vizuale la clasă și vrem să arătăm că suntem într-adevăr mentori artistici pentru copiii pe care îi îndrumăm.” –  Prof. Loredana Mihaela Ceică.

Despre artiștii expozanți și lucrările acestora a vorbit criticul de artă Delia Ioana Leizeriuc, consilier la Direcția Județeană pentru Cultură Suceava.

“O expoziție de amploare, în care 25 de artiști talentați expun. Această complexă și deosebită expoziție s-a bucurat de un real succes la Rădăuți, iar acum ne încântă și în Fălticeni. Lucrările de artă, în general, trebuie văzute, înțelese și judecate printr-o concepție estetică complexă, luând în considerație convingerile artistice ale creatorilor. Cunoașterea artistică înseamnă un proces de descifrare a limbajului și de continuă descoperire prin efort și căutări proprii, iar artiștii care expun cu această ocazie sunt reale exemple de talent, de devotament atât față de artă cât și față de profesiunea lor, cea de dascăl, în care își împărtășesc cu drag cunoștințele și experiențele lor tuturor elevilor.”

Expozanții din acest an sunt: Emilian Adrian Gavrilean, Adrian Grosari, Alexandra Munteanu, Alexandru Zota, Camelia Rusu Sadovei, Cătălin Luca, Cătălin Alexandru Chifan, Constantin Ungureanu Box, Dorin Vasile Procș, Eugenia Ana Chilimon, Florin Batîr Rusu, Florența Paveliuc, Ioana Ducra, Iulia Niță, Isabela Tabarcea, Loredanda Mihaela Ceică, Loredana Horodincă, Maria Știrbu, Marina Pișta, Mihaela Aneculăesei, Mihai Ignea, Oana Miron, Petronela Rusu, Roxana Bliorțu, Sorin D. Baciu, Simona Chiruță.

GALERIE  FOTO

ȘTIRI