Fălticeniul are un reprezentant la Turneul Campionilor

Evoluțiile foarte bune ale micilor tenismeni ai ACS ”Nada Florilor” Fălticeni sunt încununate în acest sfârșit de săptămână cu participarea la Turneul Campionilor ce va avea loc la București.

Singurul fălticenean calificat pentru cel mai important turneul al anului este David Onisei, la categoria portocaliu. Tenismenul fălticenean, în vârstă de doar 8 ani, a avut un sezon foarte bun câștigând mai multe turnee în acest an, dar s-a calificat în faza națională datorită locului I obținut la puternicul turneu tenis10 de la Iași, Cupa Leo, ce a avut loc pe 21 iunie, acolo unde, în finală, câștigase în fața unui alt fălticenean, David Buhă.

David Onisei, antrenat la Fălticeni de inimosul instructor Marcel Dascălu, a făcut deja deplasarea la București, încă de ieri, pentru a se acomoda cu terenurile complexului sportiv Dinamo, acolo unde se va disputa Turneul Campionilor în acest an, cu participarea a peste 200 de copii la toate cele trei categorii: roșu, portocaliu și verde, în funcție de vârsta copiilor.

Fălticeneanul va lupta pentru titlul național în competiția destinată copiilor cu vârsta între 7 și 9 ani, respectiv categoria portocaliu. La această categorie au fost invitați să participe un număr de 40 de copii din toată țara, câștigători cel puțin ai unui turneu din categoria tenis10 – turnee organizate de MPG. ”Sistemul tenis10 nu pune accentul pe performanță, ci pe socializare și pe ideea de „sport ca joacă”, dorind să elimine efectele negative ale ideii de mare performanță la vârste fragede.” se arată în Regulamentul competiției.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

La începutul acestei săptămâni, organizatorii au extras din urnă numele jucătorilor, alcătuind astfel cele 8 grupe principale. David va concura în grupa F, o grupă ”accesibilă” după cum ne-a declarat instructorul Marcel Dascălu: ”Ne-am pregătit bine în ultimele săptămâni și am încredere că David va face o figură frumoasă la acest turneu. Grupa lui, față de alte grupe din categoria portocaliu, pare una accesibilă, toți cei 5 tenismeni calificându-se după câștigarea unui singur turneu tenis10 în acest an. Însă David a avut un an foarte bun, reușind să se impună și în alte turnee, dar în competiția patronată de Federația Română de Tenis, turneele tenis10frt, și am văzut la el, în ultima perioadă, o creștere de formă, ceea ce nu poate decât să ne dea speranțe pentru un rezultat bun la București.”

Dacă va reuși să treacă de grupa principală, David va trebui apoi să lupte pe tabloul eliminatoriu. Și totul va avea loc într-o singură zi, sâmbătă, 12 decembrie, începând cu orele 11.30

Cronica de Fălticeni și Sportul Fălticenean vă vor ține la curent cu rezultatele meciurilor de mâine ale tenismenului fălticenean (pe pagina de facebook facebook.com/CronicadeFalticeni.ro/).

foto – Codrin Anton

ȘTIRI