Fălticenenii vor avea din vară un parc de aventură cu 14 trasee: Lucrările de amenajare vor începe de luniActualitate

Fălticenenii vor avea din vară un parc de aventură cu 14 trasee: Lucrările de amenajare vor începe de luni

       Accesări: 3298

Noutate binevenită în oferta de agrement pentru Fălticeni. Localnicii și turiștii vor avea motive în plus să frecventeze Complexul „Nada Florilor” care atrage în sezonul cald câteva mii de persoane săptămânal. Începând din acest an, atât copiii, tinerii cât și adulți vor putea să-și petreacă timpul liber în primul parc de aventură din municipiu.

Lucrările la acest parc vor începe de luni. Pe 16 aprilie sosește echipa care se va ocupa de amenajarea zonei.

Noul parc de aventură va fi finalizat în aproximativ 50 de zile. Autoritățile locale vor să-l inaugureze chiar la debutul verii calendaristice, mai precis la începutul lunii iunie.

Primarul Cătălin Coman anunța încă de anul trecut existența acestui proiect pe care l-a catalogat drept „important pentru dezvoltarea zonei de agrement și diversificarea ofertei actuale cu un element nou și atractiv”.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

El consideră că funcționarea unui astfel de parc va atrage noi turiști la Complexul „Nada Florilor”.

„Pot să vă spun că am semnat contractul pentru proiectare și execuție. Lucrările vor demara de luni, 16 aprilie, și ne dorim ca într-o lună și jumătate să deschidem parcul.”, ne-a declarat șeful administrației fălticenene. „Proiectul acesta a fost pe masa primarului încă de anul trecut, atunci când am spus că vom face un parc de aventură. Ne ținem de cuvânt și începem amenajarea acestuia începând de mâine. Este un obiectiv important pe „harta agrementului” de la Fălticeni care are ca scop diversificarea ofertei locale și atragerea de noi turiști la Complexul „Nada Florilor”.

Amenajarea primului parc de aventură din muncipiu va costa 265.000 de lei. Suma va fi alocată de la bugetul local, ea fiind trecută la capitolul „Investiții”, alături de alte peste 20 de obiective propuse pentru anul acesta.

Până la începerea lucrărilor, angajații Primăriei Fălticeni au numerotat copacii din parcul aflat lângă Baza de agrement pe care i-au trecut într-un registru. Aproximativ 900 de arbori au fost „etichetați” cu numere de înregistrare.

Parcul de aventură este conceput pentru toate vârstele și va avea 14 trasee cu grade dificultate diferită.

Anul acesta vor fi construite doar 8 trasee, urmând ca în fiecare an să fie adăugate câte 2-3 trasee noi. Spațiul va include și un sediu administrativ în cadrul căruia va funcționa recepția. Aici vor fi construite două vestiare pentru bărbați și femei, cât și o magazie pentru materiale.

Amenjarea zonei de aventură revine unei reputate firme din Brașov cu obiective dezvoltate atât în țară cât și în străinătate. Cel mai cunoscut proiect realizat în România, de specialiștii acestui operator privat, este parcul de aventură din salina Praid.

Tarifele nu sunt cunoscute, însă primarul Coman spune că vor fi practicate prețuri foarte atractive.

ȘTIRI