Fălticenenii sunt invitați la Marșul pentru ViațăActualitate

Fălticenenii sunt invitați la Marșul pentru Viață

       Accesări: 685

Viața este cel mai mare dar oferit omului. Plecând de la această idee, un grup de studenți vor organiza și anul acesta „Marșul pentru viață”. Evenimentul național se va desfășura în 285 de localități din țară, printre care și Fălticeni.

Marșul se va desfășura sub genericul „Ajută Mama și Copilul! Ei depind de tine!”

Organizatorii și partenerii evenimentului au anunțat că Marșul pentru Viață” se va desfășura la Fălticeni, vineri, 24 martie, începând cu ora 13.00.

Participanții vor pleca din Piața Centrală din fața Catedralei „Învierea Domnului” spre aleea pietonală (faleză) care duce spre sediul Primăriei.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

De aici marșul se va îndrepta pe strada Mihai Eminescu spre Spitalul Municipal, după care traseul va fi continua pe strada Nicolae Beldiceanu spre Biserica Sfântul Ilie, iar mai apoi pe Strada 2 Grăniceri până la statuia Grănicerului. Grupul va porni de aici spre centrul municipiului Fălticeni prin fosta Casa Cărții și Catedrala Învierea Domnului.

„Potrivit învățăturii creștine, viața este darul lui Dumnezeu față de oameni care trebuie prețuit și protejat, în timp ce avortul este o crimă comisă împotriva unei ființe (persoane) nevinovate care nu se poate apăra.”, ne-a declarat părintele protoiereu Adrian Dulgheriu. „Omul se bucură de viață și de puterea vieții. El are dreptul la viață, dar și responsabilitatea de a respecta această viață, de a o apăra în orice împrejurare, știind că, în existența istorică în trup, omul își pregătește participarea la Împărăția lui Dumnezeu.”

La evenimentul organizat și la Fălticeni vor participa elevi și profesori, alături de preoți, cadre medicale și psihologi. Sunt invitați să participe la marș toți fălticenenii care susțin dreptul la viață.

„Marșul pentru Viață” reprezintă una dintre cele mai importante inițiative civice prin care se contribuie la lupta împotriva avortului, un flagel al societății contemporane.

În România, în perioada 1958 – 2014, a curmat peste 22.638.755 de vieţi, țara noastră aflându-se pe locul doi în lume, după Rusia, în ceea ce privește numărul de avorturi raportat la populația existentă (116,5%).

Potrivit datelor statistice, peste 200 de avorturi zilnice se fac numai în spitalele de stat.

ȘTIRI