Fălticenenii sunt alături de Eliza: Donațiile pentru fetița bolnavă de leucemie au ajuns la 55.000 de leiLocal

Fălticenenii sunt alături de Eliza: Donațiile pentru fetița bolnavă de leucemie au ajuns la 55.000 de lei

       Accesări: 1669

Uniți pentru o cauză nobilă. Zeci de fălticeneni și-au arătat atașamentul pentru Eliza Maria Balica, fetița în vârstă de trei ani, diagnosticată cu leucemie limfoblastică acută. Cazul i-a impresionat pe localnici care nu au rămas indiferenți la suferința micuței, fiecare contribuind cu o donație în bani.

Eliza are nevoie de 18.500 de euro pentru tratamentul injectabil prescris de medicii ieșeni, însă familia nu are acești bani, veniturile părinților fiind modeste.

Mai mulți tineri din Fălticeni s-au oferit să iasă pe stradă și să strângă banii necesari pentru medicamente, campania umanitară fiind lansată de Mugurel Duceag.

Acțiunea are ecouri cât se poate de bune, peste așteptările inițiatorului.

Până acum s-au adunat 55.000 de lei

Campania a fost gândită inițial pentru zilele de 20 și 21 iulie, respectiv 11 august, când voluntarii au plănuit să adune banii necesari în centrul orașului, însă mesajul lansat pe Facebook a avut un impact puternic, emoțional și mobilizator pentru public.

Tinerii voluntari, împreună cu Mugurel Duceag au luat-o din timp. Au creat o urnă mobilă, în care trecătorii au putut dona bani pentru Eliza, și au ieșit în stradă pentru strângerea banilor.

În paralel cu această acțiune, pe canalul de socializare s-au lansat două campanii strângere de fonduri care aproape și-au atins scopul.

Mugurel Duceag spune că de la lansarea apelului umanitar și până astăzi s-au strâns 55.000 de lei.

11.000 lei au fost donați în urna mobilă. Restul de 44.000 de lei reprezintă banii donați în contul bancar și din cele două campanii de strângere de fonduri promovate pe Facebook.

Solidaritate impresionantă

Oameni cu venituri mai modeste sau mai consistente s-au alăturat campaniei prin donații bănești, atât în contul bancar, în urna mobilă sau prin intermediul rețelei Facebook.

Pe perioada campaniei, voluntarii poartă tricouri personalizate cu chipul Elizei, iar unii dintre localnici au vrut să susțină campania, lipind un afiș pe autoturismele proprietate personală.

Nu doar fălticenenii au contribuit financiar la strângerea sumei pentru cumpărarea tratamentului, ci și numeroase persoane din Suceava și din alte localități ale județului. Câțiva români din țară și din străinătate au procedat la fel, donând bani în speranța ca Eliza să fie din nou sănătoasă.

Cu același scop, miercuri seara, pe stadionul Tineretului din Fălticeni a fost organizată o cursă de alergare organizată de Clubul Sportiv „Alessia Athletic”.

Au participat mai multe persoane fizice cât și câțiva oameni de afaceri.

Fiecare dintre cei prezenți a putut cumpăra unul sau mai mulți kilometri, prețul unui kilometru fiind 10 lei.

Aceștia au primit un act de proprietate simbolic pentru kilometrii achiziționați.

Banii care au fost strânși vor fi virați în contul bancar deschis pe numele mamei Elizei.

Preotul Gheorghe Loghinoaia se află printre donatori

Printre cei care au dorit să-i ajute financiar pe părinții Elizei se află și cunoscutul preot Gheorghe Loghinoaia de la Mănăstirea Bogdănești, donația acestuia ajungând în urna mobilă.

Antreprenorii din Fălticeni care nu au putut participa la cursa sportivă, au ajutat cu donații în contul bancar sau în aceeași cutie a speranței unde s-au adunat cei 11.000 de lei.

Firma de transport Ceztrans, Școala de șoferi AutoXor, Pensiunea Iristar, Farmacia Verde și Farmacia Tania au donat sume deloc neglijabile.

Printre cei care au întins o mână de ajutor se numără și familia Păiuș, Ioan, Mariana și Roxana care au donat 2.000 de lei pentru Eliza.

Mai este nevoie de 32.000 lei

Tratamentul injectabil va fi cumpărat din străinătate și costă 87.000 de lei (18.500 de euro). Mai sunt necesari 32.000 de lei pentru ca părinții fetiței să-l poată comanda cât mai curând.

Tinerii voluntari și familia Elizei au ținut să mulțumească tuturor celor care au donat până acum și speră să strângă suma necesară.

Cei care vor să o sprijine pe Eliza pot dona bani în contul deschis la Banca Transilvania, pe numele Balica Anamaria (mama Elizei).

Eliza Maria Balica

Foto: Codrin Anton

Pentru donații: RO 33 BTRL RON CRT 0V176 929 01 – Balica Anamaria

0746 054 930 – Balica Anamaria
0740 517 410 – Mugurel Duceag

ȘTIRI