Fălticenenii se mobilizează pentru Protestul „15 minute”: Susținătorii manifestului se întâlnesc la ceasActualitate

Fălticenenii se mobilizează pentru Protestul „15 minute”: Susținătorii manifestului se întâlnesc la ceas

       Accesări: 3736

15 martie. 15 minute. Ora 15. Astăzi este ziua în care românii din toată țara opresc lucrul, pentru un sfert de oră, în semn de nemulțumire față de situația actuală, când, la 30 de ani de la Revoluție, nu avem încă o infrastructură pe măsură. Și fălticenenii se mobilizează pentru ineditul manifest, ce se dorește un nou semnal de alarmă, care a pornit de un om de afaceri din Suceava.

Chemarea la protest este făcută pe canalul de socializare Facebook.

Peste 600 de fălticeneni și-au declarat interesați și alți peste 100 au confirmat deja intenția de a fi prezenți la manifest.

Locul de întâlnire este la Ceasul Global din Piața centrală „Nada Florilor”.

„Pe 15 martie, la ora 15.00, lasă și tu totul, vreme de 15 minute, și gândește-te la cum ar fi România dacă am avea autostrăzi.”, spune anunțul de pe Facebook. „Ne vedem „la ceas” pe 15 martie, de la ora 15. Vino și tu dacă îți pasă, vino și tu dacă vrei autostrăzi în România! Arată-le că ție îți pasă!”

Solidari cu restul românilor din țară, numeroși antreprenori locali au anunțat că vor întrerupe activitatea pentru 15 minute.

Romfour, Supermarket Simos, Clinica Doctor Lungu, Tehnocon, Alpin Oil, Lovers România, Autoxor, Ventus Risorante, Optik Tataru, Viltrans, Hotel Turist, Alma Clinic, Kaon, Pizza Popeye, Happy Tour, Ventus Copy Center și alți operatori economici din Fălticeni și zona Fălticeni susțin protestul pentru autostrăzi.

Și jurnaliștii cotidianului Cronica de Fălticeni susțin manifestul omului de afaceri Ștefan Mandachi.

În țară sunt sute de companii și firme cu capital românesc și străin care vor proceda la fel.

La protest s-au raliat și primarii din Iași, Târgu Jiu, Brașov și alte câteva administrații locale din țară, unde activitatea în primării va fi sistată pentru 15 minute.

Manifestul inedit este inițiativa omului de afaceri Ștefan Mandachi, cel care a construit singurul metru de autostrada din Moldova, pe care a cheltuit 4.500 de euro.

Tot astăzi, 15 martie, va fi dezvelit și un monument al autostrăzii de 1 metru, în timpul protestului național de 15 minute.

Momentul este programat în acestă după amiază, între localitățile Cumpărătura și Suceava, la kilometrul 8, unde, pe propriul teren, suceveanul Ștefan Mandachi a pus „piatra de temelie” pentru prima autostradă din Moldova.

ȘTIRI