Fălticenenii primesc astăzi mesaje test de avertizare prin sistemul RO-ALERTActualitate

Fălticenenii primesc astăzi mesaje test de avertizare prin sistemul RO-ALERT

       Accesări: 822

Sistemul RO-ALERT continuă seria testelor de verificare la nivel național.

Marți, 30 iulie, până la ora 12.00, fălticenenii vor primi mesaje test de averizare pe telefoanele mobile din aria de acoperire a celulelor de telefonie.

Telefoanele configurate pentru primirea mesajelor RO-ALERT vor recepționa următorul mesaj: „TEST! Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT. Nu se impune aplicarea măsurilor de autoprotecție”.

Departamentul pentru Situații de Urgență ne-a informat că aceasta este ultima verificare din seria testelor alocate Sistemului RO-ALERT.  

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Dezactivarea opțiunii de primire a mesajelor pe terminalele mobile nu este recomandată, având în vedere efectele ce pot fi generate asupra vieții comunităților în cazul producerii situațiilor de urgență reale.

Populația este rugată să nu apeleze numărul unic de urgență 112 pentru a semnala eventuale deficiențe ale Sistemului RO-ALERT.

Informațiile privind configurarea telefoanelor, în funcție de model și de operatorul de telefonie mobilă, sunt puse la dispoziția publicului pe portalul www.ro-alert.ro și pe site-urile operatorilor publici de rețele de comunicații mobile.

ȘTIRI