Fălticenenii pot plăti taxele şi impozitele aferente anului 2016Actualitate

Fălticenenii pot plăti taxele şi impozitele aferente anului 2016

       Accesări: 215

Serviciul de Taxe şi Impozite al Primăriei Fălticeni a finalizat procedurile premergătoare încasării de la populaţie şi agenţii economici a taxelor şi impozitelor locale pentru anul 2016. Prima zi în care fălticenenii au putut să-şi plătească impozitele a fost vineri, 8 ianuarie 2016.

Hotărârea Consiliului Local Fălticeni, din luna noiembrie 2015, prevede păstrarea bonificaţiei de 10% în cazul persoanelor fizice şi juridice, pentru plata cu anticipaţie până la data de 31 martie 2016 a impozitului pe clădiri, a impozitului pe teren şi a impozitului pe mijloacele de transport, datorate pentru întregul an, cumulat pentru fiecare categorie de impozit. Până în ultima zi a lunii martie trebuie achitată integral şi taxa pentru locul de parcare de reşedinţă. Impozitul pe clădiri, impozitul pe teren şi impozitul pe mijloacele de transport, datorat bugetului local de către contribuabilii persoane fizice şi juridice, de până la 50 de lei inclusiv, se plăteşte integral până la primul termen de plată fără bonificaţie.

Preşedintele României a semnat, joi, 31 decembrie 2015, decretul de promulgare a noilor reglementări privind Codul Fiscal şi Codul de procedură fiscală. În această situaţie, chiar dacă municipalitatea a păstrat valorile de impozitare la nivelul din 2015, formulele de calcul stabile prin noul Cod fiscal, intrat în vigoare la 1 ianuarie 2016, generează majorări ale impozitelor pentru locuinţe şi terenuri.  În cazul apartamentelor se ia în calcul suprafaţa construită (în locul suprafeţei utile), o altă noutate fiind şi taxarea terenului de sub construcţie în cazul apartamentelor şi a caselor (până de curând scutit de impozit). Mai mult plătesc şi fălticenenii care şi-au deschis acasă o afacere ori şi-au închiriat locuinţele pentru activităţi economice. Noul cod fiscal taxează imobilul după activitate.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

ȘTIRI