Fălticenenii plătesc mai mult pentru apă și canalizare. Tarifele au fost majorate la nivelul operatorului ACET SuceavaActualitate

Fălticenenii plătesc mai mult pentru apă și canalizare. Tarifele au fost majorate la nivelul operatorului ACET Suceava

       Accesări: 1787

Luna august le aduce fălticenenilor facturi mai mari pentru serviciul de alimentare cu apă, gestionat de furnizorul regional ACET Suceava.

Majorarea a intrat în vigoare de la 1 august 2019, potrivit anunțului publicat pe pagina de internet a operatorului.

Creșterea de preț este valabilă pentru toate cele 56 de localități care fac parte din Asociația Județeană pentru Apă și Canalizare Suceava, inclusiv municipiul Fălticeni.

Decizia a fost luată de Adunarea Generală AJAC Suceava, în baza avizului obținut de ACET Suceava de la Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Aprobarea prețurilor/ tarifelor de furnizare a serviciilor publice de alimentare cu apă potabilă și canalizare – epurare a fost discutată în cadrul mai multor ședințe ale Adunării Generale AJAC Suceava.

Cumulată pe cele două servicii, furnizare apă potabilă și canalizare – epurare, creșterea de preț este de circa 30 de bani la un metru cub.

Pentru populație noile tarife sunt următoarele: 4,99 lei / metru cub, pentru apă potabilă, și 3,44 lei / metru cub, pentru canalizare – epurare. Prețurile includ și TVA-ul aferent.

Pentru restul utilizatorilor, prețurile, fără TVA, sunt: 4,58 / metru cub, pentru apă potabilă, și 3,16 lei / metru cub, pentru canalizare – epurare.

Precedenta majorare de preț s-a făcut la începutul anului 2019.

ȘTIRI