Fălticenenii cercetaţi în dosarul de contrabandă cu ţigarete aşteaptă decizia instanţei privind arestarea preventivă cerută de DIICOTActualitate

Fălticenenii cercetaţi în dosarul de contrabandă cu ţigarete aşteaptă decizia instanţei privind arestarea preventivă cerută de DIICOT

       Accesări: 689

mascati-perchezitie

Actualizare: ora 18.00

Instanţa s-a pronunţat în cazul celor 29 persoane pentru care Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Suceava a cerut arestarea preventivă.

Acuzaţiile aduse sunt cele de constituire a unui grup infracţional organizat, contrabandă şi instigare la contrabandă.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

 – 6 persoane vor primi mandate de arestate (între care fălticenenii Mihai Vicovanu şi David Cosmin Gheorghe, precum şi Gabriel Slabu din Rîşca);

– pentru 7 persoane s-a dispus măsura controlului judiciar (între care: Dumitriu Lucian Vasile, Toma George din Fălticeni şi Băciţa Nicolae din Rîşca);

– în cazul a 16 persoane decizia de arestare preventivă a fost considerată neîntemeiată (între care, din Fălticeni: Blanaru Daniel Ştefan, Boca Călin Iulian, Mardare Nicolae Gaby, Iordache Cristian Mihai, Tenciu Valeriu Ioan, şi Slabu Neculai din Rîşca).

Deciziile instanţei pot fi contestante în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpaţii prezenţi şi de la comunicare pentru inculpaţii lipsă şi pentru procuror. 


Tribunalul Suceava urmează să se pronunţe astăzi în privinţa propunerii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), de arestare preventivă a unui număr de 29 de persoane reţinute în seara zilei de luni spre marţi, după o acţiune de amploare care a vizat destructurarea unui grup infracţional  organizat specializat în contrabanda cu ţigarete.

Luni, 25 mai 2015, au fost efectuate 70 de percheziţii în judeţele Suceava, Covasna, Harghita, Braşov, Ilfov, Bacău, Vrancea, Mureş şi Bucureşti.

Între cele 29 de persoane reţinute luni, eliberate după expirarea ordonanţelor de reţinere, se află şapte fălticeneni şi trei persoane din Râşca. În cauză sunt cercetate încă patru persoane din Fălticeni (două aflate în arest pentru alte fapte, iar pentru alte două persoane au fost cerute mandate de arestare, în lipsă).

Procurorii precizau luni că: „În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2012-2014,  pe raza municipiului Fălticeni și a zonelor limitrofe s-au constituit trei grupuri infracționale organizate,  în scopul săvârșirii  infracțiunii de contrabandă, prin achiziționarea, depozitarea, transportul și vânzarea unor cantități de țigarete de proveniență extracomunitară, cunoscând că acestea au fost introduse în mod ilegal pe teritoriul României, pentru obținerea de beneficii materiale…  Prejudiciul cauzat prin sustragerea de la plata taxelor şi accizelor datorate bugetului de stat este în cuantum de peste  3.500.000 euro.”

Radu N.

ȘTIRI