Fălticenenii au spus #șîeu: Manifestanții au venit la ceas și la inaugurarea primului metru de autostradăActualitate

Fălticenenii au spus #șîeu: Manifestanții au venit la ceas și la inaugurarea primului metru de autostradă

       Accesări: 1997

Nu au rămas indiferenți față de manifestul din 15 martie. Fălticenenii au ținut să fie alături de Ștefan Mandachi, omul de afaceri care a realizat, în mod simbolic, primul metru de autostradă din Moldova. Vinerea trecută, numeroși localnici s-au deplasat la kilometru zero al protestului național pentru autostrăzi, arătând că sunt solidari cu ceilalți participanți din țară.

Ei s-au alăturat celor câteva sute de români veniți din mai multe județe ale țării, în parcarea amenajată lângă metrul de autostradă, între Cumpărătura și Suceava, pentru a-și manifesta nemulțumirea față se starea infrastructurii rutiere.

Unii au venit cu prietenii, iar alții cu copii.

Firmele de transport Romfour și Viltrans, dar și reprezentanții altor agenți economici din Fălticeni au fost prezente aici.

La ora 15, pe 15 martie, s-a declanșat protestul de 15 minute, timp în care a fost intonat imnul național, apoi a fost inaugurată și porțiunea de autostradă, pe care omul de afaceri sucevean a cheltuit 4.500 de euro din propriul buzunar.

Fălticenenii au fost în același gând cu inițiatorul manifestului „România vrea autostrăzi”, binecunoscutul îndemn #șîeu fiind rostit de mai multe ori.

Cei care au hotărât să protesteze în oraș, au ales să se întâlnească la ceas. Totul a pornit de la un anunț făcut pe Facebook, câteva sute de persoane anunțându-și prezența.

Au sosit la locul de întâlnire cu emblemele protestului care au devenit un deziderat pentru țară.

În centrul municipiului au venit persoane de toate vârstele. Au strigat în cor „România vrea autostrăzi”.

Unul dintre demonstrați caracteriza momentul drept „un gest pentru toți românii, 15 minute de atitudine pentru normalitate”.

Manifestanții au demonstrat pașnic și s-au alăturat milioanelor de români care vinerea trecută au ieșit în stradă sau au oprit lucrul pentru un sfert de oră în cel mai amplu protest din ultimii ani.

ȘTIRI