Fălticenenii aduc savoarea autentică la Târgul Bucovinei de la BucureștiActualitate

Fălticenenii aduc savoarea autentică la Târgul Bucovinei de la București

       Accesări: 80

Bunătățile și tradiția din nordul Moldovei poposesc din nou în București. Preț de trei zile, bătrânul oraș de pe Dâmbovița devine capitala savorii cu ocazia Târgului Bucovinei ce se derulează zilele acestea în parcul ”Alexandru Ioan Cuza” din sectorul 3.

Organizat de Consiliul Judeţean Suceava, Asociaţia ”Produs în Bucovina” și Centrul Cultural Bucovina, evenimentul este un amalgam culinar și meșteșugăresc aflat sub amprenta tradiționalului. Timp de trei zile, bucureștenii sunt aşteptaţi în număr cât mai mare să ia parte, să sărbătorească și să înfrupte din belşugul toamnei anului 2014.

La târgul de toamnă participă și cinci firme fălticenene din domeniul specialităților din carne, patiseriei, panificației, lactatelor și sucurilor naturale.

Bucureștenii pot degusta și achiziționa produse cu gust autentic marca Rogelya, Pâine la Larisa, Delicon, Mărul Argintiu, Dampf Prod, alături de Laktotrio și Scuza, dar și alți producători din județul Suceava care fac parte din Asociaţia ”Produs în Bucovina”. Standurile acestora sunt bogate, fiecare expozant având ce arăta și oferi cumpărătorilor.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Bucureştenii pot procura dar şi degusta cârnaţi, pastramă, păstrăv afumat, sarmale, brânzeturi, ţuică, afinată, suc de mere și miere de albine.

Nu lipsesc nici meșterii populari care fascinează pe iubitorii de frumos cu obiectele lucrate manual, rod al iscusinței unor oameni înzestrați cu mult har. Vizitatorii pot vedea o stână bucovineană şi au posibilitatea să guste balmoş, brânză şi caş. Cei care vor să respire aerul pădurilor Bucovinei ori să cunoască pe viu atracțiile din nordul Moldovei pot consulta ofertele la standurile de turism.

Și pentru că la orice târg voia bună este cea care dă tonul, muzica populară aduce în atenția bucureștenilor o altă componentă tradițională bucovineană.

Cei care au avut inspiraţia să vină după orele amiezii au putut urmări spectacolul de muzică populară susţinut Ansamblul Artistic Profesionist “Ciprian Porumbescu” și Fanfara Stamate din Fântânele.

Târgul Bucovinei de la București s-a deschis pe 7 noiembrie și se va încheia pe 9 noiembrie.

ȘTIRI