Fălticenencele Emilia Boambă și Delia Apostol au luat aurul și argintul la Olimpiada Națională de Geografie pentru clasele V-VIIActualitate

Fălticenencele Emilia Boambă și Delia Apostol au luat aurul și argintul la Olimpiada Națională de Geografie pentru clasele V-VII

       Accesări: 142

emilia-boamba-delia-apostolAu reușit din nou. Două eleve din Fălticeni s-au clasat pe primele două locuri la Olimpiada Națională de Geografie, ediția destinată școlarilor din ciclul gimnazial. La competiția rezervată claselor a VII-a s-au remarcat reprezentantele Colegiului Național ”Nicu Gane”.

Primul loc și medalia de aur au revenit Emiliei Boambă, locul doi și medalia de argint fiind obținute de Delia Apostol.

”Față de anii anteriori, concursul din acest an a avut întrebări destul de dificile”, ne-au spus elevele colegiului falticenean. ”Au fost subiecte legate de recunoașterea unor forme de relief, capitale ale unor țări. Bine organizată, olimpiada a fost în sine interesantă și, în același timp, o provocare pentru noi.”

Rezultatul nu este deloc surprinzător, ținând cont că anul trecut, aceleași eleve din Fălticeni monopolizau primele două locuri, doar că atunci Delia reușea clasarea pe primul loc, iar Emilia pe locul secund. Anul acesta s-a produs rocada mică, rezultatul completând șirul performanțelor deosebite obținute de elevii pregătiți de profesorul doctor Marcel Porof.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

”Performanța elevelor care activează și la Clubul Copiilor din Fălticeni este deosebită. Important este că Emilia și Delia s-au menținut la vârful competiției și își păstrează tonusul și apetitul pentru geografie”, declară profesorul doctor Marcel Porof pentru cotidianul Cronica de Fălticeni. ”Eu sper că se vor ambiționa și vor continua să aibă rezultate bune pe viitor. Sunt convins că vor trage tare să fie în top și la Olimpiada din 2016.”

Cunoscută și sub denumirea de Olimpiada Mică, la întrecerea națională s-au prezentat 700 de elevi din toate județele țării.

Concursul s-a desfășurat în sistem electronic, participanții având de răspuns la întrebări dificile care au pus în evidență nivelul cunoștințelor dobândite de elevii claselor gimnaziale.

Cheia reușitei medaliatelor la Olimpiada Națională de Geografie a fost studiul suplimentar pe subiecte cu un grad ridicat de dificultate, abordate împreună cu îndrumătorul Marcel Porof.

Timp de o lună de zile, Emilia și Delia s-au pregătit intensiv la Clubul Copiilor pentru faza națională.

Rudy H.

ȘTIRI