Fălticenencele Daria Purdilă și Alexandra Filip au obținut mențiune la Olimpiada Națională de Educație CivicăEducație

Fălticenencele Daria Purdilă și Alexandra Filip au obținut mențiune la Olimpiada Națională de Educație Civică

Un nou rezultat notabil pentru școala fălticeneană. Două eleve ale Școlii Gimnaziale „Ion Irimescu” au reușit să încheie Olimpiada Națională de Educație Civică pe un loc onorant. Daria Purdilă și Alexandra Filip au încheiat competiția la un pas de podium, însă în fața multor concurenți de la unități de învățământ din orașe mai mari.

După ce s-au calificat la faza pe țară cu nota 10, elevele au primit pentru lucrarea lor nota 9.

Echipajul pregătit de profesoarele Maria Ciocoiu și Alice Catrina, a obținut mențiune, situându-se pe locul IV în ierarhia la nivel naţional.

Reprezentantele Școlii Gimnaziale „Ion Irimescu” din Fălticeni au încheiat competiția la egalitate cu echipajul județului Iași.

Daria Purdilă și Alexandra Filip au demonstrat că au aptitudini deosebite în domeniul ştiinţelor socio-umane şi au surclasat echipajele din 35 de județe și alte două echipaje din București.

Îndrumătoarele elevelor premiate cu mențiune la Olimpiada Națională de Educație Civică susțin că rezultatul este unul notabil ținând cont de vârsta participanților.

Daria și Alexandra se află la prima experiență de acest nivel, olimpiada reprezentând un concurs de excelenţă care se adresează elevilor cu aptitudini, înclinaţii şi interese deosebite în domeniul ştiinţelor socio-umane.

Facebook Comments

ȘTIRI