Fălticeneanul Valentin Popa va fi noul Ministru al EducațieiActualitate

Fălticeneanul Valentin Popa va fi noul Ministru al Educației

       Accesări: 127

Un fălticenean va prelua portofoliul educației în noul Guvern. Profesorul universitar Valentin Popa este la câteva zile distanță de preluarea funcției de Ministru al Educației. El a fost propus și susținut de organizația PSD Suceava, propune acceptată de colegii din Comitetul Executiv Național.

Social democrații susțin că nominalizarea profesorului din Fălticeni, rector al Universității „Ștefan cel Mare”, are la bază experiența didactică și activitatea managerială desfășurată la instituția de învățământ superior din Suceava.

Ținând cont de majoritatea confortabilă pe care o are PSD-ALDE-UMDR, profesorul universitar Valentin Popa va fi noul ministru al educației care va face parte din noul Guvern Dăncilă.

„Valentin Popa reprezintă propunerea PSD pentru ministru al educației în noul Guvern. Această propunere va fi supusă ulterior votului în comisii, însă, deocamdată, domnia sa a fost votat în Comitetul Executiv Național al PSD.”, ne-a declarat deputatul Alexandru Rădulescu. „Propunerea va fi supusă, luni, votului în comisii, inclusiv în comisia pentru educație din care fac parte. Marți va fi supus votului în Parlament.”

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Alexandru Rădulescu este convins că Valentin Popa este cea mai bună alegere pentru funcția de ministru.

Demnitarul susține că ceea ce îl recomandă pe profesorul universitar din Fălticeni este însăși activitatea acestuia dar și ascensiunea din ultimii ani ai Universității Suceava al cărei rector este din anul 2012.

„Mă bucur enorm și este foarte onorant pentru noi faptul că propunerea organizației PSD Suceava a fost acceptată de colegii noștri din Comitetul Executiv. Suntem convinși că am avut o propunere bună.”, explică Rădulescu. „Evoluția pozitivă înregistrată de Universitatea Suceava pe plan național și internațional sub conducerea rectorului Valentin Popa îl recomandă ca un foarte bun manager. Sunt convins că învățământul românesc va progresa odată cu noul ministru.”

În opinia deputatului, alegerea fălticeneanului Valentin Popa este un câștig pentru învățământul românesc care are nevoie de oameni proveniți din sistem, capabili să dezvolte și să modernizeze sistemul educațional.

El a subliniat faptul că această numire întregește echipa sucevenilor care reprezintă județul în Guvernul României.

Mai mult decât atât, prezența viitorului ministru va fi o onoare pentru Fălticeni, pentru Colegiul „Nicu Gane”, ca fost absolvent al instituției, dar și pentru Universitatea din Suceava, ca profesor și rector.

„Eu am un motiv de bucurie. Unul mai special. Domnul Valentin Popa este, în primul rând, fălticenean. El aparține marii comunități a Colegiului Național „Nicu Gane.”, spune deputatul și profesorul Rădulescu. „Este un motiv de mândrie și pentru mine, dar și pentru comunitatea locală. Cred că mândri pot fi toți sucevenii”.

„Suceava are o reprezentare foarte bună în Guvernul României. Nu cred că am mai avut o situație similară vreodată.”, conchide deputatul Alexandru Rădulescu. „Avem un secretar de stat în Ministerul Mediului, domnul Eugen Uricec, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, domnul Cristian Șologon, avem un subsecretar de stat în Ministerul Sănătății, pe domnul doctor Tiberius Brădățan. Județul Suceava. Răspundem, în acest sens, foarte clar, unor anumite discuții care spun că organizația PSD Suceava nu a dat membri marcanți în Guvernul României. Cred că acum este organizația județeană este mai bine reprezentată ca oricând.”

Valentin Popa are 53 de ani și s-a născut la Fălticeni. Este fost absolvent al Liceului „Nicu Gane”.

În perioada 1989-1992 a fost preparator inginer la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, între 1992 și 1995 asistent inginer, iar în intervalul 1995-1999 ca șef lucrări inginer tot la Universitatea din Suceava.

El și-a continuat activitatea în instituția de învățământ superior fiind, pe rând, conferențiar, profesor doctor inginer şi conducător de doctorat.

Valentin Popa este rector al Universității „Ștefan cel Mare” din primăvara anului 2012 și președinte al Consorțiului Universitar „Academica Plus” și al Consorțiului Universităților din Republica Moldova – România – Ucraina.

ȘTIRI