Fălticeneanul Paul Adrian Tihan este marele câștigător al Festivalului Castanilor organizat la PloieștiSpecial

Fălticeneanul Paul Adrian Tihan este marele câștigător al Festivalului Castanilor organizat la Ploiești

       Accesări: 1660

Talentul și vocea tânărului folkist fălticenean Paul Adrian Tihan au impresionat, din nou, juriul unui important concurs națioanal de interpretare a muzicii folk.

„Festivalul Castanilor” – in memoriam Gabi Dobre, un eveniment aparte în perisajul folkului românesc, ajuns la ediția a XIX-a, s-a desfășurat în perioada 5-6 octombrie 2018, în sala Teatrului „Toma Caragiu din Ploiești”.

Juriul de specialitate al festivalului a răsplătil prestația lui Paul Adrian Tihan cu Marele Premiu, Trofeul Festivalului și Premiul de Interpretare solist ex aequo, pentru cea mai bună voce masculină.

Pe scena festivalului au urcat tineri talentați, dar și nume mari ale folkului, între care: Mircea Baniciu, Mircea Vintilă, Maria Gheorghiu, Andrei Păunescu, Zoia Alecu, Walter Ghicolescu, Ada Milea, etc.

Festivalul Castanilor, de la Ploiești, se adresează grupurilor muzicale şi interpreţilor individuali de muzică folk, cantautori din România, și îşi propune menținerea  în actualitate a acestui gen muzical, descoperirea talentelor interpretativ-creative şi îmbogăţirea cu noi valori a repertoriului naţional de muzică folk.

Foto – Alexandra Veronica Stroe

Sunt bucuros că am reușit să las o frântură din emoția mea la Ploiești. "sunt fericit că sunt liber"Mulțumesc domnului Walter Ghicolescu pentru intervenție 🙂

Publicată de Paul Adrian Tihan pe Luni, 8 Octombrie 2018

ȘTIRI