Fălticeneanul Dorin Bujoreanu câștigă primul loc la cursa de cross din cadrul Semimaratonului de la IașiLocal

Fălticeneanul Dorin Bujoreanu câștigă primul loc la cursa de cross din cadrul Semimaratonului de la Iași

       Accesări: 303

EXCLUSIV!

A fost cel mai bun. Sportivul Dorin Bujoreanu s-a impus duminica trecută într-una din probele Semimaratonului Internațional de la Iași. El a obținut locul I și medalia de aur la cursa de cross de 10,7 km, în cadrul categoriei 18 – 34 ani.

Sportivul din Fălticeni a concurat alături de atleți de top din țară și străinătate, reușind să bifeze cel mai bun rezultat dintre toate participările sale la competițiile de alergare.

Lupta pentru primul loc a fost acerbă, Bujoreanu reușind să rămână liderul probei până la finalul acesteia.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Victoria nu a fost deloc ușoară, după cum spune tânărul fălticenean în vârstă de 24 de ani, printre competitorii probei de 10,7 km fiind și atleți profesioniști.

”A fost o cursă foarte strânsă. S-au prezentat sportivi foarte buni, dar antrenamentul și-a spus cuvântul!”, a declarat Dorin Bujoreanu pentru Cronica de Fălticeni. ”Am pornit în forță de la început și am ținut același ritm, deși a fost greu, până la final. ”În spate aveam sportivi bine pregătiți care au încercat să mă depășească, dar nu au reușit.”

Pregătirea fizică și pshică, dar și determinarea tânărului sportivul fălticenean, au fost cheia succesului la prima ediție a Semimaratonului Internațional de la Iași. Organizatorii evenimentului l-au felicitat pentru performanța obținută și l-au îndemnat ca să păstreze ritmul la viitoarele competiții.

Alături de Dorin au mai participat și ceilalți membri ai familiei. Tatăl său Nicu Bujoreanu s-a înscris la cursa de semimaraton (21,09 km) unde a reușit să scoată un timp sub 2 ore, iar sora lui Alina a scos un timp sub 1 oră la cursa de cross feminin.

Surpriza a produs-o însă Mariana Bujoreanu, mama celor doi copii. Ea a participat la cursa populară de 2,5 kilometri reușind să încheie cursa pe locul 2.

”Mama s-a clasat pe locul al doilea în proba cursei populare. Am rămas uimiți de rezultatul mamei. Nu ne-am așteptat.”, ne-a spus Dorin Bujoreanu.

Semimaratonul de la Iași a avut ca scop promovarea mișcării (alergarea în aer liber) și a unui stil de viață sănătos pentru un segment larg al populației precum și implicarea comunității locale într-o acțiune de promovare a sportului, mișcării, sănătății și beneficiile acestora.

Competiţia s-a adresat atât sportivilor cu experiență în cursele de fond cât şi amatorilor, fiind segmentată în trei curse distincte: semimaraton individual (21,09 km), semimaraton ştafetă (4×5, 28 km), cross (10,7 km) şi cursa populară (2,5 km) și pe două categorii de vârstă: 18 – 34 ani și peste 35 ani.

Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Asociația People for Sport, Asociația Elite Running și Eyes Open, Primăria Municipiului Iași și Clubul Sportiv Ro Club Maraton.

[ot-gallery url=”http://www.cronicadefalticeni.ro/poze/dorin-bujoreanu-triumfa-la-semimaratonul-de-la-iasi/”]

ȘTIRI