Fălticeneanul Dimitrie Cielecki a fost felicitat de președintele Klaus IohannisActualitate

Fălticeneanul Dimitrie Cielecki a fost felicitat de președintele Klaus Iohannis

       Accesări: 1513

Preşedintele României, Klaus Iohannis, s-a întâlnit joi, 28 iulie 2016, cu elevii olimpici naţionali şi internaţionali la fizică, implicaţi în proiectul „Cutting Edge Research in Romania”.

elev-dimitrie-cieleckiÎn grupul olimpicilor s-a aflat și fălticeneanul Dimitrie Călin Cielecki, elev al Colegiului Național “Nicu Gane”, alături de sucevenii Ana-Maria Marcu şi Eusebiu Şutu, absolvenți ai Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava.

“Întâlnirea pe care am avut-o astăzi, la Palatul Cotroceni, cu elevii olimpici naționali și internaționali la fizică, implicaţi în proiectul „Cutting Edge Research in Romania”, a fost una specială, mi-a reamintit de perioada în care am fost dascăl. I-am felicitat pentru perseverenţă, pentru munca depusă şi pentru performanţele obţinute alături de profesorii şi îndrumătorii lor. M-au impresionat maturitatea și viziunea lor pentru viitor. Îmi propun ca România să le ofere contextul de a continua pe acest drum şi de a se implica în cercetarea românească. Am încredere că ‪‎România Educată va creşte prin ei şi sper ca exemplul reuşitei lor să inspire şi să motiveze”, a scris președintele pe pagina sa de socializare după întâlnirea de la Cotroceni.

Cutting-Edge Research in Romania (CER²), inițiativă a Asociației Apex-Edu, este un proiect de susținere a olimpicilor la Fizică care își propune să le ofere acestora oportunități pentru a-și dezvolta gândirea de tip științific și abilitățile necesare pentru a urma o carieră în cercetare în domeniul fizicii, și să le arate tinerilor olimpici că pot face cercetare la cel mai înalt nivel în România.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI