Fălticeneanul David Onisei pe locul 4 la “Tenis 10 – Turneul Campionilor”Sport

Fălticeneanul David Onisei pe locul 4 la “Tenis 10 – Turneul Campionilor”

       Accesări: 199

Bucureștiul a găzduit astăzi Turneul campionilor, competiție rezervată celor mai talentați copii din România, care în acest an au avut evoluții foarte bune în turneele “Tenis 10”.
Așa cum v-am informat, la această competiție națională a fost prezent și fălticeneanul David Onisei, de la ACS Nada Florilor.

La capătul unei zile încărcate, David și-a trecut în palmares un nou succes, locul patru la categoria “Portocaliu”. În faza grupelor, David a înregistrat trei victorii, care l-au dus pe tabloul principal de 24 de jucători. Rezultatele au fost anunțate în timp real pe pagina de facebook a Cronicii de Fălticeni.

Parcursul bun al lui David a continuat apoi în primul meci eliminatoriu, în care a învins un sportiv din București, în optimile de finală împotriva unui concurent din Otopeni, sferturi cu un copil din Târgu Jiu (după un meci foarte lung, de 30 de minute), și a ajuns în semifinale, unde a pierdut în fața unui concurent din Republica Moldova. În finala mică (locurile 3-4), David Onisei a pierdut la Victor Vasilovici din București.

Rezultate – Faza grupelor (la Portocaliu au fost înscriși 40 de copii) :

Imprumutul Promotional de Sarbatori

David Onisei – David Felmesser (Satu Mare) 7-1

David Onisei – Matei Daniel Stan (București) 3-7

David Onisei – Daria Neagu (Galati) 7-3

David Onisei – Antonie Udișteanu (Iasi) 7-2

Rezultate – Tabloul principal:

David Onisei – Rareș Poiană (București) 10-5

Optimi: David Onisei – Nicholas Andoroi (Otopeni) 10-6

Sferturi: David Onisei – Luca Gheorghescu (Tg. Jiu) 11-9

Semifinale: David Onisei – Egor Caramit (Academia Națională de Tenis Chișinău) 4-10

Finala mică 3-4: David Onisei – Victor Vasilovici (București) 2-10

„Sunt extrem de bucuros pentru performanța lui David. Am avut încredere în el că va face o figură frumoasă și sunt sigur că, dacă organizatorii ar fi acordat câte o mică pauză după ultimele lui meciuri, altfel ar fi stat situatia, chiar și în fața ultimilor doi tenismeni cu care a jucat, ambii de la puternica Academie Națională de tenis din Chișinău. Toți fălticenenii ar trebui să fie mândri de performanța micutului nostru tenismen de doar 8 ani. Nu e puțin lucru să termini pe locul 4 la Turneul Campionilor. Practic, David și-a adjudecat locul 4 la nivel național în 2015. Duminică, 20 decembrie, îl vom vedea la lucru chiar la Fălticeni, atunci când organizăm Cupa Moș Crăciun la tenis de camp. Așteptăm toți fălticenenii carora le place acest nobil sport să-i urmărească la lucru pe copiii care se antreneaza la clubul nostru, pentru că, nu-i așa, de mici se cresc campionii. Multumim pentru sprijin domnului Grigore Florea (Raitar) și Primăriei Fălticeni, domnului primar Cătălin Coman, pentru susținere și implicare. Fara ajutorul lor, David nu ar fi putut ajunge la Turneul Campionilor”, ne-a declarat instructorul Marcel Dascălu.

„Tenis 10 – Turneul Campionilor” este un eveniment special organizat în preajma sărbătorilor de Crăciun, ce oferă un prilejul celor mai merituoși copii ce au activat în Tenis10 în decursul sezonului în aer liber (aprilie – octombrie) să se reîntâlnească. Evenimentul folosește un format de joc conceput special pentru a oferi cât mai multe partide tuturor participanților și o experiență cât mai plăcuta.

La Turneul Campionilor sunt selectați toți jucătorii Tenis 10 care au fost campioni (au câștigat cel putin un turneu individual) în cadrul turneelor Tenis 10 din sezonul în aer liber (aprilie – octombrie), dinaintea perioadei de organizare a turneului, conform calendarului competițional publicat pe site-ul www.tenis10.ro, indiferent de culoarea la care activează în momentul desfășurării turneului.

Alex Săvescu

 

ȘTIRI