Fălticeneanul Daniel Șandru și-a dat demisia din Guvern: Este un gest de pură și firească normalitateActualitate

Fălticeneanul Daniel Șandru și-a dat demisia din Guvern: Este un gest de pură și firească normalitate

       Accesări: 3885

Un demintar nu-și mai găsește locul în actualul Guvern al României așa că s-a decis să plece. Fălticeneanul Daniel Șandru, secretarul de stat și coordonator al Departamentului Centenar, şi-a dat astăzi demisia. Decizia vine după ce Executivul a hotărât adoptarea ordonanțelor privind modificarea codurilor penale.

Profesorul doctor universitar semnează astfel prima demisie din Guvern.

În documentul prin care și-a anunțat retragerea din funcție, el menționează faptul că este un gest de onoare. El nu a ezitat să-l critice pe prim-ministrul Sorin Grindeanu spunând că din poziția pe care o deține a transformat serviciul public într-un serviciu dedicat intereselor personale ale unor politicieni cu probleme de natură penală, ceea ce contravine flagrant principiilor în care crede, fidele democrației și statului de drept.

”Este un gest de pură și firească normalitate în actualul context.”, ne-a declarat secretarul de stat Daniel Șandru. ”Astăzi s-a încheiat misiunea mea. Am înregistrat demisia, iar domnul prim-minstru trebuie să ia act de aceasta.

Daniel Șandru a fost numit în funcție, în august 2016, de premierul Dacian Cioloș la propunerea lui Vasile Dâncu.

El se va întoarce în mijlocul colegilor de catedră și studenților din Iași, ca profesor de științe politice al Universității ”Petre Andrei”, din Iași, instituție unde este, din septembrie 2015, prorector. Fostul secretar de stat spune că își va dedica timpul său familiei, dar și proiectelor pe care le are în derulare.

Distins cu titlul de Cetățean de onoare al municipiului Fălticeni, profesorul Daniel Șandru este în același timp și director al revistei „Timpul”.

ȘTIRI