Fălticeneanul Constantin Jamaischi împlinește 72 de ani. Performanțele care l-au adus în istoria fotbaluluiSport

Fălticeneanul Constantin Jamaischi împlinește 72 de ani. Performanțele care l-au adus în istoria fotbalului

       Accesări: 3123

Zi importantă pentru unul din cei mai apreciați jucători de fobal care s-au format în orașul nostru. Constantin Jamaischi, unul dintre sportivii de marcă care s-au lansat în fotbalul mare, plecând de la Fălticeni, a împlinit vineri, 10 februarie 2017, venerabila vârstă de 72 de ani. O carieră fotbalistică începută la vârsta de 15 ani, când a jucat pentru Foresta Fălticeni în Divizia B.

A urmat apoi ascensiunea spre prima divizie, unde a evoluat 7 sezoane pentru Rapid București și 4 sezoane pentru Sportul Studențesc.

La vârsta de 17 ani a jucat pentru echipa națională a României, care a câștigat Campionatul European de Fotbal sub 19 ani. Acesta a rămas singurul trofeu internațional din istoria Federației Române de Fotbal.

Sportivul din Fălticeni a fost selecționat și la prima reprezentativă.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Anul 1967 are însă o semnificație aparte pentru Constantin Jamaischi, dar și pentru istoria fotbalului fălticenean.

În urmă cu 50 de ani, Constantin Jamaischi a făcut parte din echipa pregătită de Valentin Stănescu care a câștigat primul titlu de național din istoria clubului Rapid București.  Performanța avea să fie repetată, peste 36 de ani, de alți doi fălticeneni: Constantin Șchumacher și Vasile Maftei.

În același an, Foresta Fălticeni, echipa pentru care Jamaischi a debutat în Divizia B (la vârsta de 15 ani), ajungea în finala Cupei României. În semifinale, Foresta a eliminat chiar viitoarea campioană, Rapid București.

În urmă cu 50 de ani, Constantin Jamaischi, după propriile mărturisiri, ar fi putut să facă pasul către un nume important al fotbalului european.

Juventus Torino l-a remarcat după un meci cu Rapid, în Cupa Campionilor Europeni. El însă a ales să se întoarcă acasă, unde avea întemeiată o familie.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI