Fălticeneanul Andrei Pintilei convocat în premieră la naționala României de futsal U19Sport

Fălticeneanul Andrei Pintilei convocat în premieră la naționala României de futsal U19

       Accesări: 1140

Evoluțiile bune ale nou înființatei echipe de futsal CSS Nicu Gane Fălticeni, în competițiile naționale, nu au trecut neobservate la nivelul Federației Române de Fotbal.

Echipa pregătită de antrenorul Marcel Irimie a fost la un pas de turneul final al Campionatului Național de Futsal – U19.

Unul dintre cei mai constanți jucători ai echipei, Andrei Pintilei (născut în anul 2000), a fost convocat în premieră la echipa națională. Telegrama de convocare a venit cu o zi înaintea debutului pregătirii centralizate.

În perioada 1-6 iunie 2018, la Vaslui, are loc pregătirea centralizată a lotului național masculin Under 19, urmată de două jocuri amicale internaționale, la Vaslui și Chișinău, în compania selecționatei Republicii Moldova.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Andrei a susținut deja primele antrenamente alături de colegii de la echipa națională.

Lotul convocat de antrenorii Kacso Endre(principal) și Marius Pârciu (secund) este format din: Lungu-Badea Theodor  (Informatica Timișoara), Dinicuță Andrei (United Galați)  – portari; Pieptea Bogdan (Autobergamo Deva), Rancz Attila (KSE Tg. Secuiesc), Ghiuță Andrei (Dunărea Călărași), Nițu Gelu Mădalin (Dunărea Călărași) Crișan Robert (United Galați), Boșneagă Matei (United Galați), Dudău Vlăduț (Internazional Traian Vaslui), Bădiț Alexandru (Internazional Traian Vaslui), Gavrilă Sergiu (Informatica Timișoara), Nastai Darius (Informatica Timișoara), Pintilei Andrei (Nicu Gane Fălticeni), Duda Daniel (Futsal Georgione, Italia) – jucători de câmp

Pe lângă futsal, Andrei Pintilei este și unul dintre cei mai buni jucători ai echipei fotbal Șomuz Fălticeni (Juniori A1), echipă pregătită de Cristi Rusu și Eduard Lichtenstein. Recent, Andrei, a fost testat și de antrenorul Radu Anania la echipa de seniori a liderului Ligii a 4-a în județul Suceava.

“Mă bucur în mod deosebit pentru Andrei că a primit această șansă. Este un copil care muncește enorm la antrenamente și la meciuri, iar seriozitatea de care dă dovadă poate fi un exemplu de urmat. Această convocare reprezintă exclusiv meritului lui și sper ca în viitor să devină un jucător de bază al loturilor naționale. Vreau sa mulțumesc pe această cale selecționerului Kacso Endre și să urez succes echipei naționale în următoarele jocuri”, ne-a declarat prof. Marcel Irimie.

Andrei Pintilei este primul băiat pregătit de profesorul Marcel Irimie care face pasul spre loturile naționale.

Până acum, patru fete aflate sub comanda antrenorului Irimie (la rândul său numit, în această primăvară, antrenor secund la echipa națională feminină de futsal) au ajuns să joace sub culorile tricolorului. Este vorba despre Lidia Havriștiuc, Mihaela Holthauser, Alesia Leonte și Cosmina Roșu.

ȘTIRI