Fălticeneanul Adrian Holotă s-a întors de la Balcaniada de Volei cu medalia de argint și un titlu de topActualitate

Fălticeneanul Adrian Holotă s-a întors de la Balcaniada de Volei cu medalia de argint și un titlu de top

       Accesări: 1106

Performanță sportivă la cel mai înalt nivel. Un tânăr din Fălticeni s-a remarcat la ultima ediție a Campionatului Balcanic de Volei, de unde s-a întors cu un trofeu important, o medalie și o nominalizare importantă. Jucător în naționala masculină (U 18), Adrian Holotă a primit premiul pentru „Cel mai bun jucător de centru” al competiției.

Volebalistul fălticenean reeditează succesul de anul trecut, când cucerea același trofeu.

La Balcaniada de Volei, țara noastră s-a clasat pe locul secund, după un meci greu, disputat în finală, cu Turcia.

Adrian Holotă (numărul 9 pe tricou) și membrii lotului național sunt vicecampioni balcanici, performanța fiind completată cu medalii de argint.

„Am trecut de țări puternice în acest sport, Serbia, Bulgaria și Turcia. Anul trecu am cucerit două medalii, argintul, cu naționala mare (U 20), și bronzul, cu naționala de juniori (U 18), iar anul acesta am luat din nou medalia de argint.”, ne-a declarat Adrian. „Este una dintre cele mai mari realizări pentru mine. Sincer să fiu, Nu mă așteptăm. Îmi doream să obțin o medalie cu echipa la Balcaniada de Volei.”

Adrian Holotă

Adrian Holotă a fost trei ani la rând căpitanul echipei naționale de volei (U 16), (U 17) și (U 18).

Balcaniada de volei a reunit echipe foarte puternice, cu tradiție în voleiul european.

Competiția de anul acesta s-a desfășurat în Republica Kosovo, între 6 și 10 iulie.

Adrian Holotă a fost nominalizat în echipa ideală a campionatului de volei, alături de alți opt jucători din Turcia, Serbia, Muntenegru și România.

Echipa ideală la Campionatul Balcanic de Volei
Acordarea trofeului pentru „Cel mai bun jucător de centru” la Balcaniada de Volei
Trofeul Campionatului Balcanic de Volei petru „Cel mai bun jucător de centru” (2018)
Trofeul Campionatului Balcanic de Volei petru „Cel mai bun jucător de centru” (2019)

Fost jucător la CSS Nicu Gane, tânărul de 18 ani a fost selecționat de mai multe ori în loturile naționale de volei speranțe, cadeți și juniori.

Rezultatele deosebite din competițiile interne și progresele înregistrate an de an, în sezonul competițional, i-au asigurat accesul în prima divizie. Din primăvara acestui an, Adrian Holotă este jucător la Dinamo București, cea mai valoroasă echipă a momentului și actuala deținătoare a Cupei României la volei.

Tânărul din Fălticeni practică acest sport de la vârsta de 10 ani, când s-a înscris la echipa profesorului Marius Stan. După patru ani cu CSS Nicu Gane, el pleacă la București, unde este selecționat în echipa CTF Mihai I.

Din sezonul următor, care va începe la toamnă, Adrian Holotă va juca alături de sportivii experimentați de la Dinamo, pregătirile cu echipa mare urmând să înceapă în luna august.

ȘTIRI