Fălticeneanul Adrian Avrămia își relansează cariera de fotbalist în BelarusSport

Fălticeneanul Adrian Avrămia își relansează cariera de fotbalist în Belarus

       Accesări: 1575

După zece ani în fotbalul românesc, fotbalistul fălticenean Adrian Avrămia își relansează cariera în străinătate.

Din luna iulie, Adrian Avrămia este jucătorul formației Dinamo Brest, prima ligă în Belarus.

Fălticeneanul face parte dinr-un grup de cinci jucători străini care au fost tranferați de Brest pentru returul actualei ediții de campionat (din Coasta de Fildeș, Gana, România, Nigeria, Tadjikistan).

Românul a fost titular în apărarea lui Dinamo Brest în primele trei partide ale returului, în care noua sa echipă a reușit să câștige 6 puncte: victorii cu Dinamo Minsk (1-0) și Belshina (2-1), și o înfrângere în prima etapă pe terenul liderului BATE Borisov (0-2). Dinamo Brest, echipă pregătită de Sergey Kovalchuc, a urcat după trei etape din retur pe locul 11.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Am doar impresii poziive și sunt bucuros că am ales acest club. Am fost primit foarte bine, în special de coechipieri. Sunt ceva dificultăți cu comunicarea, pe care voi în cerca să le rezolv cât mai repede. Este important să credem în noi înșine când suntem pe teren. Mulțumiri fanilor pentru susținere extraordinară, vom încerca să-i facem fericiți prin rezultatele echipei”, a declarat Adrian Avrămia imediat după debutul la noua sa echipă.

Adrian Avrămia are 24 de ani și este fiul renumiților antrenori de canotaj Vasile și Ana Avrămia.

A început fotbalul la Juventus Fălticeni (2003-2006), Nicu Gane Fălticeni (2006-2007), continuând ca junior și senior la CSM Iași (2007-2014).

În România a mai evoluat, în Liga 1 pentru CSU Craiova (2014-2015), și în Liga a 2-a pentru Rapid București (2015).

A adunat 8 selecții pentru selecționatele naționale Under 19 și Under 21, iar în 2011 selecționerul Victor Pițurcă l-a convocat în premieră la lotul de seniori pentru un meci amica cu Uzbekistan.

ȘTIRI