Fălticeneanul Adrian Avrămia câștigător al cupei în Belarus cu Dinamo BrestExclusiv

Fălticeneanul Adrian Avrămia câștigător al cupei în Belarus cu Dinamo Brest

       Accesări: 1435

După Vasile Maftei, câștigător al Cupei României cu FC Voluntari, un alt fotbalist fălticenean a obținut la sfârșitul săptămânii o performanță importantă, de această dată într-un campionat străin.

Fotbalistul Adrian Avrămia este câștigător al Cupei în Belarus, cu echipa Dinamo Brest.

Finala competiției a avut loc duminică, 28 mai 2017, și a adus față în față echipele Dinamo Brest și Shakhtyor Soligorsk, actualul lider al campionatului (după 10 etape). Brest a triumfat într-o competiție dominată de echipe mai titrate precum Bate Borisov sau Dinamo Minsk.

După 90 de minute, cele două echipe se aflau la egalitate. Dinamo Brest a deschis scorul în minutul 62, dar a fost egalată după 20 de minute. Câștigătoarea trofeului s-a decis după loviturile de departajare, scor final 10-9, Adrian Avrămia a fost integralist în acest meci important și s-a aflat printre jucătorii care au marcat de la 11 metri.

Este primul trofeu important în cariera fotbalistului de 25 de ani, sosit în campionatul din Belarus în urmă cu un an.

Înainte de a activa în prima ligă din Belarus, Adrian Avrămia a strâns 30 de prezențe și în Liga 1 din România, la echipele CSMS Iași, CS U Craiova și Rapid București.

“A fost o acomodare ușoară, fără mari probleme! Mâncarea și obiceiurile sunt destul de apropiate de cele ale românilor. Limba am învățat-o destul de repede deoarece clubul ne-a pus la dispoziție profesor de limba rusă, de două ori pe săptămână, și asta ne-a ajutat mult”, a declarat Adrian Avrămia pentru Cronica de Fălticeni.

În ceea ce privește finala de duminică, Adrian Avrămia spune că a fost foarte grea. “Am avut în față una dintre cele mai bune echipe din Belarus. Acum, probabil erau cea mai în formă echipă din campionat ținând cont ca sunt pe primul loc.

Cât despre penalty, a fost destul de interesant, toți jucătorii au fost nevoiți sa execute penalty-uri, pentru ca abia ultimul jucator de la ei a ratat. La penalty scorul a fost 10-9.

Având în vedere că vorbim de un tânăr jucător, aflat la un moment dat în vizorul loturilor naționale, cunoscătorii fenomenului fotbalistic ar putea spune că trecerera într-un campionat necunoscut ar reprezenta un pas înapoi în carieră. Adrian Avrămia vrea însă să demonstreze că lucrurile nu stau chiar așa.

“Făra doar și poate a fost o alegere bună. De când sunt aici am fost tratat cum este normal. Salariul vine la timp, fără o zi de întârziere. În Romania acum este anormal să-ți primești la timp banii.

Campionatul de aici este unul care îți poate oferi șansa să pleci spre țări cum ar fi Rusia, Ucraina sau Kazahstan, țări cu un fotbal foarte bine plătit.

Cu siguranță toți jucătorii romani ar trebui să fie în atenția celor care conduc fotbalul românesc, chiar dacă joacă și în țări mai puțin cunoscute.

Ar trebui să mint, să spun ca nu visez sa joc pentru naționala României!

După succesul în campionatul din Belarus, Adrian Avrămia vine acasă pentru a se căsători religios cu soția sa Alexandra, pe data de 10 iunie.

Pentru că echipa sa are programat în acea zi un meci amical în Polonia, la nuntă nu vor participa coechipieri de la Brest. Adrian ar vrea, dacă va fi posibil, să aducă la nuntă trofeul câștigat în Belarus.

ȘTIRI