Fălticeneanca Lorena Davidel s-a calificat la Olimpiada Internațională de Geografie de la MoscovaEducație

Fălticeneanca Lorena Davidel s-a calificat la Olimpiada Internațională de Geografie de la Moscova

       Accesări: 389

EXCLUSIV!

Va concura cu cei mai buni din lume. Fălticeneanca Lorena Davidel va reprezenta România la următoarea Olimpiadă Internațională de Geografie. Calificarea elevei de la Colegiul Național ”Nicu Gane” completează seria rezultatelor de excepție pentru lotul local pregătit și îndrumat de profesorul doctor Marcel Porof.

Lorena Davidel este singurul elev din județul Suceava admis în lotul național. Ea va face echipă cu alți trei elevi din Constanța, Hunedoara și Iași, toți incluși în lotul național al României.

”Acesta este rezultatul muncii mele de doi ani și îmi place foarte mult ceea ce fac”, ne-a declarat Lorena Davidel. ”Sper să fiu mulțumită de rezultatul pe care îl voi obține la Olimpiada Internațională de Geografie. Mulțumiri sincere domnului profesor Marcel Porof.”

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Accederea în lotul național a fost posibilă pe baza rezultatului obținut la Olimpiada Națională de Geografie, desfășurată zilele trecute la Cluj-Napoca.

Reprezentanta Colegiului Național ”Nicu Gane” s-a remarcat atât la proba orală, cât și la proba scrisă, ambele fiind susține în limba engleză.

Cu 91,88 de puncte obținute, eleva din Fălticeni a fost admisă în lotul național.

Lorena Davidel va fi prezentă pe 11 august la Moscova, unde va reprezenta culorile României la cea mai importantă competiție din lume.

Anul trecut a fost desemnată câştigătoarea etapei naţionalE la Concursul de Proiecte de Mediu, competiţie ce s-a desfăşurat în Tabăra Muncel, Iași. Tot anul trecut, a obținut premiul special la Olimpiada de Științe ale Pământului.

În vara acestui an, la Bruxelles, Belgia, alături de Dimitrie Călin Cielecki, eleva Lorena Davidel va reprezenta România la MILSET, una dintre cele mai mari expoziţii europene de inventică şi cercetare dedicată tinerilor.

ȘTIRI