Fălticeneanca Lorena Davidel reprezintă România la Olimpiada Internațională de Geografie de la MoscovaActualitate

Fălticeneanca Lorena Davidel reprezintă România la Olimpiada Internațională de Geografie de la Moscova

       Accesări: 155

Ne reprezintă cu cinste. Fălticeneanca Lorena Davidel, eleva Colegiului Național ”Nicu Gane”, se află zilele acestea la Olimpiada Internațională de Geografie ce se desfășoară în Rusia. Ea a fost selectată încă din primăvara acestui an să facă parte din lotul României alături de alți doi elevi din județele Cluj și Dâmbovița.

Olimpiada Internațională de Geografie este găzduită la Moscova, între 11 și 17 august. Participă elevi din peste 50 de țări din
întreaga lume.

Proaspătă absolventă de liceu, Lorena Davidel se află în fața ultimei competiții din mediul preuniversitar. Pregătirea lotului olimpic s-a făcut la Iași, în ultima decadă a lunii iulie.

Profesorul doctor Marcel Porof, cel care a descoperit-o și îndrumat-o pe olimpica Lorena Davidel este optimist în privința unui rezultat de top. El se așteaptă la o medalie și la un loc pe podium.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

”Având în vedere potențialul Lorenei, dar și cât de mult s-a pregătit pentru această olimpiadă, am mari speranțe că se va întoarce acasă cu o medalie. Vom vedea cu care din ele!”, ne-a declarat în exclusivitate, profesorul doctor Marcel Porof.”Lorena poate lua aurul însă totul depinde de concentrare și de stăpânirea emoțiilor. Este ambițioasă și foarte bine pregătită, va da totul având în vedere că este ultima ei participare la olimpiadă.”

Anul trecut, fălticeneanca Lorena Davidel obținea premiul special la Olimpiada Națională de Geografie de la Bacău, iar la Olimpiada de Științe ale Pământului de la Focșani s-a clasat pe locul al treilea. Palmaresul ei mai include mențiune în anul 2014 la Sinaia, la Sesiunea de Comunicări Științifice și Referate, cu lucrarea intitulată ”Cercetări paleogeografice și geomorfologice din bazinul Șomuzului Mare”, și un rezultat de excepție la Olimpiada Națională de Geografie din acest an.

Fălticeniul excelează la disciplina Geografie având în vedere premiile numeroase, medalii de aur, argint și bronz, premii speciale obținute la olimpiadele naționale.

La capitolul olimpiade internaționale, în ultimii ani au fost excepționali pentru fălticeneanul Constantin Popa care și-a adjudecat în 2010 medalia de bronz (Taiwan), în 2011 medalia de argint (Cehia), iar în 2012 medalia de aur (Germania).

ȘTIRI