Fălticeneanca Lorena Davidel reprezintă România la Olimpiada Internațională de Geografie de la MoscovaActualitate

Fălticeneanca Lorena Davidel reprezintă România la Olimpiada Internațională de Geografie de la Moscova

       Accesări: 81

olimpica-lorena-davidel

Ne reprezintă cu cinste. Fălticeneanca Lorena Davidel participă zilele acestea la Olimpiada Internațională de Geografie ce se desfășoară în Rusia. Ea a fost selectată încă din primăvara acestui an să facă parte din lotul României alături de alți trei elevi din județele Constanta, Hunedoara și Iasi.

Olimpiada Internațională de Geografie are loc la Moscova, între 11 și 17 august. Elevi din peste 40 de țări din întreaga lume iau parte la competiția internațională din capitala Federației Ruse.

Proaspătă absolventă de liceu, Lorena Davidel, fosta elevă de la Colegiul Național ”Nicu Gane”, se află în fața ultimei competiții din mediul preuniversitar. Pregătirea lotului olimpic s-a făcut la Iași, în ultima decadă a lunii iulie.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Profesorul doctor Marcel Porof, cel care a descoperit-o și îndrumat-o pe olimpica Lorena Davidel este optimist în privința unui rezultat de top. El se așteaptă la o medalie și la un loc pe podium.

”Având în vedere potențialul Lorenei, dar și cât de mult s-a pregătit pentru această olimpiadă, am mari speranțe că se va întoarce acasă cu o medalie. Vom vedea cu care din ele!”, ne-a declarat în exclusivitate, profesorul doctor Marcel Porof. ”Lorena poate lua aurul însă totul depinde de concentrare și de stăpânirea emoțiilor. Este ambițioasă și foarte bine pregătită, va da totul având în vedere că este ultima ei participare la olimpiadă.”

Anul trecut, fălticeneanca Lorena Davidel obținea premiul special la Olimpiada Națională de Geografie de la Bacău, iar la Olimpiada de Științe ale Pământului de la Focșani s-a clasat pe locul al treilea. Palmaresul ei mai include mențiune în anul 2014 la Sinaia, la Sesiunea de Comunicări Științifice și Referate, cu lucrarea intitulată ”Cercetări paleogeografice și geomorfologice din bazinul Șomuzului Mare”, și un rezultat de excepție la Olimpiada Națională de Geografie din acest an.

Fălticeniul excelează la disciplina Geografie având în vedere premiile numeroase, medalii de aur, argint și bronz, premii speciale obținute la olimpiadele naționale.

La capitolul olimpiade internaționale, în ultimii ani au fost excepționali pentru fălticeneanul Constantin Popa care și-a adjudecat în 2010 medalia de bronz în Taiwan, în 2011 medalia de argint în Cehia, iar în 2012 medalia de aur în Germania.

Rudy Hödl

ȘTIRI