Actualitate

Fălticeneancă înşelată prin metoda accidentul de un tânăr aflat în penitenciar

       Accesări: 79

metoda_accidentulPoliţiştii i-au identificat joi, 22 octombrie, pe autorii unei noi înşelăciuni prin metoda „accidentul”, faptă consumată pe data de 12 septembrie 2015, care a avut ca victimă o bătrână din municipiul Fălticeni.

Potrivit unui comunicat de presă al IPJ Suceava, în urma continuării verificărilor, s-a documentat activitatea infracţională a patru tineri cu vârste cuprinse între 20 şi 28 de ani, toţi din comuna Cozmeşti, judeţul Vaslui, în prezent arestaţi preventiv într-un arest din ţară.

Cu ocazia cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că un tânăr în vârstă de 25 de ani, aflat într-un penitenciar din ţară, în data de 12 septembrie 2015 a apelat-o telefonic pe femeia din municipiul Fălticeni şi, după ce s-a recomandat ca fiind doctor din cadrul Spitalului Suceava, i-a precizat că nora ei a avut un accident de maşină şi este în stare gravă la spital, iar pentru intervenţia pe care o necesită trebuie să-i dea suma de 3500 euro.

Ulterior, după ce persoana vătămată a fost de acord să dea suma de 1000 euro, la locuinţa bătrânei s-au prezentat doi tineri de 20, respectiv 22 de ani, care au intrat în posesia banilor.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Din cercetări s-a stabilit că cei doi tineri au venit în municipiul Fălticeni cu un autoturism condus de către un bărbat de 28 de ani.

În urma probatoriului administrat s-a dispus continuarea urmăririi penale faţă de cei patru pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune, respectiv, pentru complicitate  la infracţiunea de înşelăciune.

ȘTIRI