Fălticeneanca Ana Maria Cotun și-a adjudecat medalia de bronz la Olimpiada Balcanică de Geografie desfășurată la BelgradActualitate

Fălticeneanca Ana Maria Cotun și-a adjudecat medalia de bronz la Olimpiada Balcanică de Geografie desfășurată la Belgrad

       Accesări: 1818

Debut excelent în competițiile internaționale. Fălticeneanca Ana Maria Cotun încheie cu bine prima ei participare la un concurs organizat în afara granițelor țării. Inclusă în lotul național al României, eleva Colegiului Național ”Nicu Gane” s-a numărat printre concurenții prezenți la Olimpiada Balcanică de Geografie, organizată la Belgrad, capitala Serbiei.

După desfășurarea celor trei probe, Ana Maria Cotun s-a aflat printre medaliații concursului balcanic din acest an.

Fălticeneanca, în vârstă de 16 ani, și-a adjudecat medalia de bronz, reușind să întregească succesul echipei României care pleacă de la această competiție cu alte trei medalii, una de aur și două de argint.

Concursul, ce s-a desfășurat între 24 și 30 iunie, a inclus pe trei probe: proba teoretică (scrisă), proba practică (în teren) și proba multimedia.

Îndrumată de profesorul doctor Marcel Porof, eleva Colegiului Național ”Nicu Gane” din Fălticeni s-a declarat mulțumită de rezultat.

Anul trecut ea reușea să obțină medalia de aur la Olimpiada Națională de Geografie.

Profesorul Porof susține că rezultatul obținut de Ana Maria Cotun este un prim pas spre medalia de aur. El a caracterizat performanța elevei din Fălticeni drept un rezultat deosebit.

”Este un rezultat mare! Faptul că a reușit să obțină, la prima ei participare internațională, o medalie, este ca un vis împlinit. Ana Maria are toate calitățile unui elev olimpic de top, dar îi lipsește doar  experiența competițională.” ne-a declarat profesorul doctor Marcel Porof. ”Pentru mine, rezultatul elevei noastre este o performanță mare. Ana Maria este cea mai tânără persoană din lotul de patru al României. Debutul este promițător și cred că acesta este doar începutul unui parcurs spre medalia de aur.”

Marcel Porof a subliniat faptul că și ceilalți doi elevi olimpici la geografie din Fălticeni, Constantin Popa și Lorena Davidel, au debutat cu medalie de bronz în concursurile internaționale.

Țara noastră a fost reprezentantă în concurs de Ana Maria Cotun (Fălticeni), Iulia Armencea (Galați), Hamod Omar (București), Vescu Victor (București).

La Olimpiada Balcanică de Geografie din Serbia au fost invitați să participate cei mai buni 30 de elevi din Bosnia și Herțegovina, România, Slovenia și țara gazdă Serbia.

ȘTIRI