Fălticeneanca Ana Maria Cotun participă cu lotul României la Olimpiada Balcanică de Geografie din SerbiaActualitate

Fălticeneanca Ana Maria Cotun participă cu lotul României la Olimpiada Balcanică de Geografie din Serbia

       Accesări: 1594

Un elev din Fălticeni participă la un nou concurs de nivel european. Ana Maria Cotun de la Colegiul Național Nicu ”Gane” va fi prezentă la Olimpiada Balcanică de Geografie (BIGO), întrecere care reunește cei mai valoroși concurenți din cinci țări.

Ea va reprezenta România, alături de alți trei elevi, la competiția ce se desfășoară în Serbia și care va începe mâine 24 iunie și se va încheia pe 30 iunie cu gala câștigătorilor.

Rezultatul de față vine după un alt succes, Ana Maria Cotun reușea în vara anului trecut, la prima ei participare, să obțină primul loc Olimpiada Națională de Geografie.

Lotul românesc este favorit, ținând cont de rezultatele obținute anul trecut la Balcaniadă, dar și la Olimpiada Internațională de Geografie unde elevii din țara noastră au obținut medalia de aur.

Probele olimpiadei de la Belgrad vor fi susținute în limba engleză.

Ana Maria Cotun s-a pregătit asiduu, timp de 8 luni, pentru prima ei competiție internațională. Profesorul doctor Marcel Porof, îndrumătorul olimpicilor de aur ai României, susține că eleva Colegiului Național ”Nicu Gane” este un concurent nu care aspiră ci care poate câștiga primul loc.

Ea s-a calificat la concursul balcanic după ce la Olimpiada Națională de Geografie a obținut 90,65 puncte.

Ana Maria nu și-a ascuns dorința de a se întoarce acasă cu medalia de aur și spune că experiența dobândită la Balcaniadă va fi la fel de valoroasă.

Eleva din Fălticeni vrea să atace anul viitor podiumul Olimpiadei Internaționale de Geografie, rezultatul din Serbia urmând să-i confirme nivelul de pregătire.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI