Fălticeneanca Ana Maria Cotun obține locul I la Olimpiada Națională de GeografieEducație

Fălticeneanca Ana Maria Cotun obține locul I la Olimpiada Națională de Geografie

       Accesări: 643

Prima pe țară. Fălticeneanca Ana Maria Cotun a cules laurii Olimpiadei Naționale de Geografie reușind să se claseze pe locul I în cadrul competiției. Premiul a fost obținut în cadrul secțiunii rezervate elevilor de clasa a IX-a.

Ana Maria Cotun studiază la Colegiul Național ”Nicu Gane”, fiind la prima participare la olimpiada națională. Ea reușește un debut perfect în cadrul concursului pe care l-a categorisit ca fiind de dificultate medie.

Olimpiada Națională s-a derulat în două etape, proba orală și cea scrisă. Ana Maria Cotun și-a măsurat cunoștințele la propriu cu 40 cei mai buni elevi din România la geografie.

Meritele reușitei se împart cu îndrumătorul Marcel Porof, director al Clubului Copiilor din Fălticeni, profesorul care de-a lungul anilor s-a remarcat prin rezultate deosebite cu elevii pregătiți.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

”Este pentru prima oară când particip la olimpiada națională”, ne-a declarat Ana Maria la finalul competiției. ”Atmosfera a fost foarte frumoasă și s-a remarcat prin concurenți care au dat dovadă de colegialitate. Mulțumesc domnului profesor Marcel Porof și părinților mei pentru susținere”.

Ana Maria Cotun este primul elev olimpic din Fălticeni și unul din puținii din județul Suceava care anul acesta încheie o competiție națională pe primul loc.

Profesorul doctor Marcel Porof și-a exprimat bucuria și satisfacția formării unui nou olimpic, el arătând că rezultatele anterioare ale elevei sunt un preambul pentru performanța obținută acum.

În cadrul ceremoniei de premiere, eleva Colegiului Național ”Nicu Gane” a fost recompensată cu un premiu de 1.000 de lei, patru manuale de geografie, un atlas și o tabletă. Sponsorul oficial al competiției școlare i-a acordat un al doilea premiu în bani.

Olimpiada Națională de Geografie s-a desfășurat la Cluj-Napoca, în perioada 6 – 10 aprilie.

ȘTIRI