Fălticeneanca Aissia Prisecariu este campioană națională și dublă vicecampioană națională la înotSpecial

Fălticeneanca Aissia Prisecariu este campioană națională și dublă vicecampioană națională la înot

       Accesări: 1945

Performanță la cel mai înalt nivel. Câțiva copii, dar și tineri din Fălticeni excelează în unele discipline sportive, reușind nu doar să impresioneze prin prestație, ci și să ajungă pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la competițiile top din țară. În atletism, tenis de câmp, volei, canotaj și mai nou natație avem campioni naționali.

Sportiva Aissia Prisecariu a câștigat recent, titlul de campioană națională la înot. În palmares ea și-a adăugat alte două titluri de vicecampioană națională la proba 50 m spate și 4×50 m mixt.

În lumina performanțelor obținute la Brașov, înotătoarea din Fălticeni a fost felicitată personal de Camelia Potec, președintele Federației Române de Natație, fostă campioană olimpică și multiplă campioană națională.

Desfășurat la bazinul olimpic din Brașov, Campionatul Național de Înot, destinat copiilor cu vârste între 10 și 11 ani, a reunit câteva sute de copii din toată țara.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Aissia Prisecariu și lotul echipei din Fălticeni au concurat cu sportivi de la marile cluburi ca Dinamo și Steaua București, dar și cu cei de la alte echipe puternice din Constanța, Bacău, Ploiești, Iași și Brașov.

Rezultatele sunt cu atât mai strălucitoare ținând cont că titlurile Aissiei au fost obținute la prima ei participare la o competiție de talie națională. Mai mult decât atât ea a concurat cu copii care se antrenează de 4-5 ani în bazine olimpice, în timp ce junioara din Fălticeni practică înotul de numai 2 ani și jumătate.

Ambiția, talentul, sutele de ore de muncă și disponibilitate la efort sunt rețeta care aduc succesul, cel puțin așa consideră antrenorii deținătoarei celor trei titluri la Campionatul Național de Înot pentru copii.

„Aissia este un sportiv care, până acum, a evoluat foarte bine datorită talentului, ambiției de care dispune și, în egală măsură, de disponibilitatea ei la efort.”, ne-au declarat antrenorii Andrei Pinticanu și Luis Lăcătuș. „Ca să ajungi a ajunge să ai rezultate trebuie să fii dispus la efort și multă muncă și, nu în ultimul rând, susținere din partea familiei. Speram să muncească în continuare, să aibă răbdare și să fie perseverentă.”

Rezultatul era previzibil după șirul unor performanțe excelente obținute la concursul regional de la Bacău.

Legitimată la clubul A.C.S „Nada Florilor”, campioana și dubla vicecampioană din Fălticeni a încheiat etapa regională de înot de la Bacău pe locul 1 la 50 m fluture și locul 2 la probele 50 m liber și spate, respectiv 200 m liber.

Aissia Prisecariu are un palmares ce numără în prezent 38 de medalii obținute în decurs de aproape doi ani la concursurile de înot.

Inclusă în lotul de performanță al clubului A.C.S „Nada Florilor” din Fălticeni, sportiva în vârstă de 10 ani se află la doar 1 secundă de recordul național la proba de 50 m spate și are toate șansele ca în viitorul apropiat să doboare timpul etalon al competiției. În cadrul câtorva concursuri , organizatorii i-au acordat titlul de cea mai bun sportiv al competiției.

Aissia nu are rezultate foarte bune doar atunci când înoată în bazin, ci și la școală. Elevă la Școala Gimnazială „Ion Irimescu”, ea este premiantă și la învățătură. Se pregătește pentru cursuri și se antrenează pentru competiții 6 zile din 7.

„A fost dificil să „împac” școala cu sportul, dar m-am descurcat. Am rezultate foarte bune și la școală.”, ne-a declarat Aissia. „În schimb, nu am avut prea mult timp pentru joacă.”

Titlu de campioană națională la înot și celelalte două, de vicecampioană, le-a câștigat fără emoții. Aissia spune că la Campionatul Național a plecat cu gândul de a câștiga, de a fi prima și că i s-a împlinit un vis de acum doi ani când a început înotul de performanță.

Medalia de aur și cele două de argint obținute la Brașov au fost obținute după doi ani de muncă în natația de performanță. Pentru a-și vedea visul cu ochii Aissia Prisăcariu s-a antrenat câte două ore pe zi, de luni până sâmbătă.

Performanțele deosebite obținute la Campionatul Național de Înot au impulsionat-o și mai mult pe latura competițională. Junioara din Fălticeni spune că se simte capabilă să le învingă pe concurentele care au fost înaintea ei.

De-a lungul participărilor la concursurile de natație, Aissia a fost declarată în mai multe rânduri „Cel mai bun sportiv la categoria fete”, la categoria ei de vârstă.

Pe viitor și-a propus să fie cât mai consecventă în ceea ce privește rezultatele din competițiile de marcă.

Următorul concurs important va fi la toamnă, când, la Bacău, se va desfășura Campionatul Național de Poliatlon Copii.

ȘTIRI