Fălticenean oprit în trafic băut și fără permis de conducereRural

Fălticenean oprit în trafic băut și fără permis de conducere

       Accesări: 1211

Două dosare penale dintr-o singură lovitură.

Marți, 5 septembrie, o patrulă din cadrul Secţiei 12 Poliţie Rurală Preuteşti a oprit pentru control, pe Drumul Comunal Uncești, din comuna Bunești, autoturismul condus de un bărbat în vârstă de 40 de ani, din municipiul Fălticeni, în care se afla ca pasager un localnic, în vârstă de 27 de ani, deținător al autoturismului.

Potrivit IPJ Suceava, conducătorul auto emana halenă alcoolică și a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că deținătorul autoturismului i-a încredințat autoturismul spre a fi condus pe drumurile publice bărbatului de 40 de ani, deși știa faptul că acesta nu deține permis de conducere și se află sub influența alcoolului.

În cauză s-a întocmit dosar penal, bărbatul de 40 de ani fiind cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, iar bărbatul de 27 de ani sub aspectul comiterii infracțiunii de „încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere pentru conducerea  pe drumuri publice unei persoane despre care știe că nu deține permis de conducere sau se află sub influența alcoolului”, ce va fi soluționat procedural.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI