Fălticenean cercetat pentru lipsire de libertate în mod ilegalLocal

Fălticenean cercetat pentru lipsire de libertate în mod ilegal

       Accesări: 1772

Procurorii fălticeneni au solicitat Judecătoriei Fălticeni, pe data de 1 februarie 2017,  arestarea prevenitvă a unui tânăr din Fălticeni, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de „lipsire de libertate în mod ilegal”. Cazul a fost făcut public în luna ianuarie de Inspectoratul Județean de Jandarmi Suceava.

Tânărul, în vârstă de 23 de ani, este recidivist. Procurorii au reținut în sarcina acestuia faptul că, la data de 22.01.2017, orele 03.00, a acostat dintr-un club o persoană de sex feminin în vârstă de 20 ani, aplicând acesteia mai multe lovituri cu palma în zona feţei, după care a obligat-o să-l însoţească, imobilizând-o de un braţ şi conducând-o astfel pe aceasta, împotriva voinţei sale, pe o distanţă de circa 200 metri pe raza municipiului Fălticeni, fiind surprins în flagrant delict de către un echipaj de jandarmi.

La aceeaşi dată Judecătoria Fălticeni a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o perioadă de 30 zile.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni a precizat că punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea unei măsuri preventive reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

ȘTIRI