Prima fabrică de apă plată la SpătăreștiEconomic

Prima fabrică de apă plată la Spătărești

       Accesări: 3378

Încet dar sigur investitorii români se orientează tot mai mult spre mediul rural. Capitalul din afacerile de succes este direcționat la țară, în localități unde cu greu îți găsești de muncă sau mai deloc. Un antreprenor născut la Spătărești s-a gândit să se întoarcă în satul natal unde vrea să investească pentru următorii ani.

Economistul Florin Zaharia, care deține mai multe afaceri de succes în municipiul Iași, a început demersurile pentru construirea primei fabrici pentru îmbutelierea apei naturale.

Izvoarele sunt bogate în apă naturală și au fost descoperite destul de recent.

Fabrica va ridicată în apropierea satului Spătărești. Valoarea investiției nu este deocamdată cunoscută.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

„Investitorul și-a manifestat dorința de a construi o fabrică pentru îmbutelierea apei plate. Avem izvoare de foarte bună calitate în comuna Fântâna Mare.”, ne-a declarat primarul Vasile Mucilenița. „Ceea ce știm deocamdată este că s-au găsit aceste izvoare și că există unele demersuri începute de omul de afaceri. Nu am discutat personal cu Florin Zaharia. Sperăm ca această investiție să se concretizeze.”

Proiectul fabricii de apă plată se află în stadiu avansat. Momentan se încearcă finalizarea documentațiilor necesare și avizelor premergătoare deschiderii unității de producție.

Fabrica va fi construită într-una din zone joase ale satului Spătărești, unde pot fi captate optim izvoarele. Unitatea va îmbutelia apă plată provenită din surse de adâncime.

Localitatea Fântâna Mare deține resurse imense de apă potabilă. Din acest an motiv în urmă cu câțiva ani aici s-a deschis prima fabrică din comună unde se îmbuteliază apă plată și minerală.

Specialiștii care au analizat apele subterane din zona comunei spun că acestea sunt printre din cele mai pure și sănătoase din România.

ȘTIRI