Rezultate extreme după Evaluarea naţională: Şcoala Gimnazială nr. 1 din Vadu Moldovei şi Şcoala din GuliaEducație

Rezultate extreme după Evaluarea naţională: Şcoala Gimnazială nr. 1 din Vadu Moldovei şi Şcoala din Gulia

       Accesări: 483

Evaluarea Naţională a fost susţinută în zona Fălticeni de peste 1350 de elevi, de la circa 50 de şcoli din municipiul Fălticeni şi comunele arondate. Lucrările absolvenţilor au fost corectate în cele două centre din Fălticeni. Calculele arată o promovabilitate de peste 74%, aproximativ 1030 de absolvenţi.

Situaţia a rămas neschimbată şi după soluţionarea contestaţiilor. Peste 100 de elevi, de la 27 de şcoli ,au sperat să-şi mărească mediile finale. Au fost înregistrate 90 de contestaţii la limba română şi 28 de contestaţii la matematică. În 33 de cazuri notele au crescut (28 la limba română şi 5 la matematică) iar în alte 5 cazuri notele au scăzut (4 note la limba română şi 1 notă la matematică).

După cum v-am informat, pentru un elev de la Şcoala Gimnazială „Ion Irimescu”, rezultatul contestaţiei i-a adus media 10.00. Au existat şi două situaţii în care mediile finale au scăzut după contestaţii sub nota 5 (un caz în Fălticeni).

În Fălticeni, de la cele patru instituţii de învăţământ, au depus contestaţii 36 de elevi (33 de contestaţii la limba română şi 11 contestaţii la matematică. Au crescut 10 note la limba română, iar o medie a scăzut. La matematică notele nu s-au modificat.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Extremele evaluării naţionale: Şcoala Gimnazială nr. 1 din Vadu Moldovei şi Şcoala din Gulia

Promovabilitate maximă sau aproape de acest nivel, medii mari, au obţinut şi elevii din localităţile arondate Fălticeniului.

La acest capitol s-a detaşat  Şcoala Gimnazială nr. 1 din Vadu Modovei, unde toţi cei 18 absolvenţi de clasa a opta au promovat examenul şi au adus şcolii locul 30 în topul judeţean. Cea mai mare notă obţinută la această şcoală a fost de 9.90.

Şcoala din Corni (Liteni) a avut de asemenea promovabilitate 100% (la 6 absolvenţi). O situaţie inedită s-a înregistrat la Şcoala Gimnazială din Bogata. Din cei 6 absolvenţi, 4 au absentat, dar şcoala a înregistrat promovabilitate maximă cu cei doi elevi care au susţinut examenul. Aproape de promovabilitate maximă au fost şi şcolile gimnaziale din Găineşti- 95%, Râşca  -92% , Petia şi Leucuşeşti  – 90%.

La polul opus se situează Şcoala Gimnazială din Gulia. Aici promovabilitatea a fost de doar 17,64%. Din 17 absolvenţi care au susţinut evaluarea naţională, 14 au luat note sub 5. Cea mai mare notă obţinută la această şcoală a fost 5.32.

Alte două şcoli cu promovabilitate scăzută au fost cele din Pleşeşti – 33,33% şi Basarabi – 38,88%.

ȘTIRI